MEH LAH KLIK...

Tuesday, September 27, 2011

Bukan Marah Burung

Hari tu aku ada tertengok filem The Expendables. Dalam cerita wayang Bom Kapooww ni ada satu scene masa Si Statham dan Stallone pergi ke Pulau diktator untuk recce keadaan disana, mereka menyamar sebagai ahli kaji unggas atau ornithologist (pergh aku eja betul eh?).

Tiba-tiba aku teringat satu scene dalam wayang lama Dogs of War lakonan Christopher Walken. Walken berlakon sebagai spy apa ntah... tapi dalam cerita tu dia juga menyamar sebagai ornithologist.

Aku membuat keputusan pembikin The Expendables mencedok idea penyamaran sebagai ornithologist dari Dogs of War (Booooooo!!!). Tapi scene penyamaran dalam Dogs of War lebih meyakinkan kerana siap2 main teka2 nama native species of bird. Dalam The Expendables pula hanya tayang kamera dslr, sahaja, beside, siapa yang percaya muka macam bouncer night club si Statham dan Stallone tu ahli kaji unggas?

Aku pernah jumpa dan diajar oleh ornithologist sebenar. Mereka sangat normal.

Wayang lain yang ditonton baru baru ini

1. No String Attached
2. 3 Idiots

3 Idiots sangat bagus, hmm.. patut ditayang semasa sambutan hari guru di sekolah-sekolah. Untuk tontonan para guru bukan murid. Agak janggal jika anak murid dan cikgu bersama-sama menonton Amir Khan menari dan menyanyi dengan hanya dibalut kain nipis yang basah dalam bilik mandi.

No String Attached typical hollywood movie rasanya. Tapi aku suka movie ini. Less commitment, less hurt. Hmmm... tapi sampai bila mahu freestyle kan? When the time comes... trust me... you'll know.

Friday, September 23, 2011

Buang Tebiat

Buang Tebiat #1

I notice, lately, I like to eat fresh chili. I am not a big fan of spicy food and I seldom eat vegetable and fruits, but now I like fresh chili in my meal, be it in fried noodles, fried rice, chicken dishes, soup, or salad. I like them all. It is sliced nicely, fleshy, peppery but not hot at all, and may be sweet.

I like capsicum too, especially in my chicken salad.

So that's how I like my chili, fleshy, peppery but not hot at all, and may be sweet.

Buang Tebiat #2

I am developing a very rare behaviour, from google, this type of behaviour is called "nesting instinct". It is very common during pregnancy especially when the due date is closer.

Dont worry peeps, I am not an expecting mother (that's why I think this type of behaviour is strange to me).

Usually, I am just a regular person when it comes about household. Not unacceptably messy, not actually a tidy freak. I am fair about tidiness and clean enough. Recently, I always have this kind of urge to fold my clothes, arrange them according to colour, I put all white tees in one pile, dark coloured tees in another, and others in separate pile.

I tidy up my bed, vacuuming, dusting etc etc... more often than before. I cannot stand dirty laundry.

Hormone may be? or aging?

Buang Tebiat #3

I bought A LOT of self care products. Now I have like three or four different types of shower gel/scrub/soap. Lotion, body mist, etc etc etc... I have spent quite a fortune to purchase those.

I forgot when the last time I bought perfume. This weekend, I plan to buy a bottle of scent for me.

Thursday, September 22, 2011

Novel Pecah

1. Saya tweet, "pembacaan siri buku fixi adalah afdal dimulakan dengan Pecah @nizambakeri".

2. Cerita tidak tipikal dan ada cerita. Penghujung is predictable, well what the heck, still good. Cuma cerita (plot?) kadang ditarik ke depan ke belakang, masa sekarang, 2007, tahun 1960's. Aku tidak berapa gemar cerita yang plotnya ke depan ke belakang, sejak membaca novel Terminal Tiga semasa tingkatan 4.

3. Kadang-kadang ada unsur meleret bila menerangkan sesuatu. Contoh (bukan contoh sebenar): Memakai baju nya, memilih rona berwarna cerah, sedikit coretan batik di bawah rusuk kiri... On and on... tentang baju tersebut. Untuk orang yang tidak punya attention span seorang genius agak sukar.

4. Watak Yaya berhubungan darah dengan Pak Chu. Ini aku tidak gemar.

5. Ketika baca, dalam kepala hotak aku ialah filem Pulp Fiction.

6. All in all saya suka cerita novel Pecah. Sudah order siri buku fixi seterusnya untuk di baca iaitu Cekik. Mungkin sekarang sudah dalam perjalanan ke kotak surat saya.

Saturday, September 17, 2011

Potong rambut

Akhirnya. Setelah setahun tiga bulan.

Monday, September 12, 2011

Count your blessing

Nafsu Mu: Ambil lah pisau belati dan lukai lah hati hati yang kau sayangi
(Your Profanity: Grab the dagger and punctured the heart of your love ones)

Lalu kamu pun mengambil pisau belati dan melukai hati hati yang kau sayangi.
(You did)

Nafsu Mu: Blame everything and use religion to justify what you just did. It wasn't your fault.

Lalu kamu menggunakan agama untuk mewajarkan kelakuan mu.
(You did)

Aku: Sila pergi mati, like sekarang juga!
(Me: Go to hell, like now, now!)

It's just you stupid, you. The ungrateful bastard who think you have all money and power in the world and you want more. You want more women, faster cars, bigger house. You simply want more because you think you can have more. You walk around like you have titanium encrusted golden penis in your pants. Delusional!

Little did you know, all those money, power, women, and even your children can be taken away from you in half blink of eyes.

You too, someday, will drift into darkness, weak and hopeless, being inferior than others, and realize in your pants is just a pair of saggy old balls. Until someone who really loves you, cares for you, willing to swallow the bitterness for you, pick you up and give you whatever feeling left of being a man.

And still you refuse to be grateful?

Wednesday, September 7, 2011

Persaingan harta dan pangkat hingga ke liang lahad. Lapangkan lah dada.

And to your Lord direct [your] longing (94:8).

Competition in [worldly] increase diverts you (102:1).
Until you visit the graveyards (102:2)

Tuesday, September 6, 2011

Hati Tenang

Those who have believed and whose hearts are assured by the remembrance of Allah . Unquestionably, by the remembrance of Allah hearts are assured (13:28).

Friday, September 2, 2011

Raya rambling

1. Aku sangat tidak suka budak-budak dan ibu bapa mereka.

2. Minimumkan kehadiran ke kenduri. Sebarang jenis kenduri and open houses, because I hate the crowd. The reason I attend such social event because I want to socialize BUT only with those I comfortable, not because of the food. If I want to eat, prefer to eat alone and quiet in front of tv.

3. Masalah duit yang dibincangkan secara merata-rata disana sini. Yeah barang mahal and all. And the ever popular Bila Mau Kahwin? question. Me and friends sort of betting whether the tuan rumah/makcik will ask us the question whenever masuk rumah orang untuk beraya.

4. I love hang out with my close friends. The bunch is awesome, one of us is getting engaged next month. So this could be last raya as orang bujang for her. More and more friends are getting hitched, so in 2-3 years we will celebrate raya separately. No more beraya tak ingat dunia, ketawa macam nak runtuh bumbung rumah orang, minum tergolek sambil mengosongkan balang kuih raya makcik2. Dont worry girls, I'll take care this awesome single life (and single dudes) for you!

5. I drink A LOT, sangat sangat sangat banyak, I could down a bottle of coke like magic. Gotta watch out the sugar uptake :(

6. zilch reading :( tapi lebih banyak belajar main gitar :)

7. Miss the boyfriend so much.

8. My mader's mi kari is heavenly delicious. Super duper sedap. Sangat sangat sangat sangat. Fattening too, but sedap.

9. Banyak benda aku nak beli especially gajet2 yang macam cool to play with (bukan perlu sangat pun). But my mader asked me to buy new bed, the current one is reput and old. The new king size bed will cost me around rm1200. The boyfriend is very supportive and encouraging me to buy the new bed. Like... the gadgets can wait but the bed cannot. Because good bed, good sleep, good health kononnya. Apa lah lu dude, tapi macam betul juga :p

10. Being single is so awesome, great, wonderful, and fun. I LOVE every single detail of it. So vote for remain single for more and more and more many years cheers!