MEH LAH KLIK...

Friday, August 12, 2011

August 3

1. Sepanjang ramadhan belum lagi pergi ke pasar ramadhan. Sibuk dan memang malas. Cuma kirim saja beli air atau makanan dengan my bro, dan makan apa yang dimasak oleh orang kampung dirumah. Thanks orang-orang kampung sebab rajin masak untuk sungkai dan sahur.

2. Kerja sudah slow down a little bit. Biasa lah ramadhan. 11 ramadhan, genap 12 bulan qamariah bekerja. Alhamdulillah setakat ini semuanya ok. Terima kasih semua atas doa, pertolongan dan semua2 lah. Last lecture minggu depan, bahan2 sudah siap.

3. Thinking of studying forestry for real. Mungkin dalam bidang agroforestry. Agroforestry pun masih banyak unsur2 ekologi. Masih diperingkat awal perancangan untuk berubah bidang. Ini hakikat dunia sebenar, multidisciplinary lebih sesuai untuk terus maju. Lagipun bidang ini membolehkan aku "market" diri sendiri ke sekolah lain, sekiranya diperlukan aku untuk marketkan diri ke sekolah lain. Forestry School atau Agriculture School. Ini cuma angan-angan.. for now I am more than happy to stay with my current department. Aku memang ada hati mau join Forestry School dulu, in fact I did submit an application to join them (simultaneously with my application to join the current department). Agriculture School? Haha.. jangan tanya. But I did my internship with Agri. Dept. dulu back in 2006(?).

4. Persiapan raya? ada kemungkinan besar aku beraya dengan memakai baju kerja. Tapi I sudah beli bedsheet baru. Fresh dari parkson.. mudah-mudahan boleh lah digunakan pada minggu raya nanti. Mana tau ada orang mau tumpang katil I yang sudah rapuh itu kan, boleh lah sembunyikan the kerapuhan dengan bedsheet yang segar bugar. Ok, sangat minta tampar punya statement. Hahahaha...

5. Iya I blog masa lunch hour. Udah tak bley makan, I blog lah kan...

p/s: Hmm jika anda ada terpikir nak tanya "Eh ..bukan dalam profile tulis don't share bed kah?" Ini jawapan aku "SHADAP YU!"

1 comment:

JAIRO said...

tukar pigi nasi beriyani department