MEH LAH KLIK...

Wednesday, August 24, 2011

August 5

Apasal slow update blog di bulan ramadhan?. Sebab bulan ramadhan lah... ada beberapa entry yang aku taip, ala luahan rasa gitu but remain unpublished. Biar lah dalam draft kan. Entry2 upset superpower itu tak sesuai sangat sangat sekarang.

Ok nak cerita biasa-biasa sahaja;

1. Kereta rosak lagi. Kali ini brake, kosnya rm100. This weekend nak tukar belting, another rm100. Not something new lah weekend ke bengkel ni, like every other weekend. Perlu kereta cergas, sihat dan kuat untuk berhari raya bersama kawan2.

2. Ada kawan yang minta tolong tapi gila kurang ajar dan memaksa-maksa. I cant help you because I cant. Tak kan aku nak bagi harapan palsu. Ahh.. I have plenty of problems to think about and a fun life to live. Aku dah bagi alternative solution, langsung harom tak nak ikut. Biar lah dia mati disitu. Kawan yang tak ada rupa kawan lagi melodramatik tak hagak is not something new. Aku rasa masing-masing ada pengalaman jumpa asshole seperti ini.

3. Money is flowing macam empangan pecah. Yeah, this time of year. Serial financial f up, is not something new too.

4. HTC ChaCha offer dari maxis macam syok dan berbaloi. Do I want it? very. Do I need it? not really. Kiranya hukum harus saja aku nak beli pun. Nanti lah pikir2 dulu. I prefer android phone dari iphone atau WP. Sekarang guna Nokia E5 symbian, excellent for texting, but slow bab surfing, now my phone cant stream youtube, sebab memori full kot.. entah. I think for someone who prefer physical qwerty keypad like me better guna blackberry (bold) tapi too expensive lah pulak, plus like I said I prefer android. Telefon android lebih suka touchscreen. Perfect phone is not exist, just need to find phone suits me the best. Oleh itu tenyeh lah Nokia E5 tu buat masa ini, sambil mata melirik kepada Nokia E6. Nafsu nak beli gajet tak perlu juga bukan sesuatu yang baru.

5. Today, now, Razman tengah sibuk menguruskan kereta dia. Yeah, selamat menjaga baby baru anda. Nanti I tumpang ok? :) <-- this is something new, new car. haha

6. Minggu depan akan bercuti selama seminggu. Horayyy.... hoyeh hoyeh. Akhirnya aku bercuti rehat. Pasang niat untuk beraya secara full blast pada tahun ini, dengan upacara beraya sampai tidak tidur sehingga menjadi zombie dan merayap dengan tujuan menghabiskan kuih muih di rumah orang lain. Some of my friends are getting married tahun ini dan tahun depan, so this could be last raya with them as orang bujang. Ahh.. whatever, jangan dipikirkan sangat. Yang penting cuti, beraya, and get some extra sleep. Seriously, I need to recharge.

7. Masih belum pergi menjejak pasar ramadhan sehingga hari ini. Petang ni tak tahu lah, feel like bungkus nasi dikedai makan sahaja or beli McD. Lama betul tak makan McD or any fastfood. I'll be just fine kot. Dah jangan difikirkan sangat, makan saja mana2 rezeki yang ada.

p/s: Miss you, hari-hari. Tapi malas lah mahu text lebih-lebih semasa bulan puasa ini :)

No comments: