MEH LAH KLIK...

Sunday, August 28, 2011

August 6

Fighting has been enjoined upon you while it is hateful to you. But perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not. [2: 216]

Indeed, the hours of the night are more effective for concurrence [of heart and tongue] and more suitable for words. [73: 6]

Wednesday, August 24, 2011

August 5

Apasal slow update blog di bulan ramadhan?. Sebab bulan ramadhan lah... ada beberapa entry yang aku taip, ala luahan rasa gitu but remain unpublished. Biar lah dalam draft kan. Entry2 upset superpower itu tak sesuai sangat sangat sekarang.

Ok nak cerita biasa-biasa sahaja;

1. Kereta rosak lagi. Kali ini brake, kosnya rm100. This weekend nak tukar belting, another rm100. Not something new lah weekend ke bengkel ni, like every other weekend. Perlu kereta cergas, sihat dan kuat untuk berhari raya bersama kawan2.

2. Ada kawan yang minta tolong tapi gila kurang ajar dan memaksa-maksa. I cant help you because I cant. Tak kan aku nak bagi harapan palsu. Ahh.. I have plenty of problems to think about and a fun life to live. Aku dah bagi alternative solution, langsung harom tak nak ikut. Biar lah dia mati disitu. Kawan yang tak ada rupa kawan lagi melodramatik tak hagak is not something new. Aku rasa masing-masing ada pengalaman jumpa asshole seperti ini.

3. Money is flowing macam empangan pecah. Yeah, this time of year. Serial financial f up, is not something new too.

4. HTC ChaCha offer dari maxis macam syok dan berbaloi. Do I want it? very. Do I need it? not really. Kiranya hukum harus saja aku nak beli pun. Nanti lah pikir2 dulu. I prefer android phone dari iphone atau WP. Sekarang guna Nokia E5 symbian, excellent for texting, but slow bab surfing, now my phone cant stream youtube, sebab memori full kot.. entah. I think for someone who prefer physical qwerty keypad like me better guna blackberry (bold) tapi too expensive lah pulak, plus like I said I prefer android. Telefon android lebih suka touchscreen. Perfect phone is not exist, just need to find phone suits me the best. Oleh itu tenyeh lah Nokia E5 tu buat masa ini, sambil mata melirik kepada Nokia E6. Nafsu nak beli gajet tak perlu juga bukan sesuatu yang baru.

5. Today, now, Razman tengah sibuk menguruskan kereta dia. Yeah, selamat menjaga baby baru anda. Nanti I tumpang ok? :) <-- this is something new, new car. haha

6. Minggu depan akan bercuti selama seminggu. Horayyy.... hoyeh hoyeh. Akhirnya aku bercuti rehat. Pasang niat untuk beraya secara full blast pada tahun ini, dengan upacara beraya sampai tidak tidur sehingga menjadi zombie dan merayap dengan tujuan menghabiskan kuih muih di rumah orang lain. Some of my friends are getting married tahun ini dan tahun depan, so this could be last raya with them as orang bujang. Ahh.. whatever, jangan dipikirkan sangat. Yang penting cuti, beraya, and get some extra sleep. Seriously, I need to recharge.

7. Masih belum pergi menjejak pasar ramadhan sehingga hari ini. Petang ni tak tahu lah, feel like bungkus nasi dikedai makan sahaja or beli McD. Lama betul tak makan McD or any fastfood. I'll be just fine kot. Dah jangan difikirkan sangat, makan saja mana2 rezeki yang ada.

p/s: Miss you, hari-hari. Tapi malas lah mahu text lebih-lebih semasa bulan puasa ini :)

Thursday, August 18, 2011

August 4

Distance is not something new, love is.

p/s: I miss you everyday.

Friday, August 12, 2011

August 3

1. Sepanjang ramadhan belum lagi pergi ke pasar ramadhan. Sibuk dan memang malas. Cuma kirim saja beli air atau makanan dengan my bro, dan makan apa yang dimasak oleh orang kampung dirumah. Thanks orang-orang kampung sebab rajin masak untuk sungkai dan sahur.

2. Kerja sudah slow down a little bit. Biasa lah ramadhan. 11 ramadhan, genap 12 bulan qamariah bekerja. Alhamdulillah setakat ini semuanya ok. Terima kasih semua atas doa, pertolongan dan semua2 lah. Last lecture minggu depan, bahan2 sudah siap.

3. Thinking of studying forestry for real. Mungkin dalam bidang agroforestry. Agroforestry pun masih banyak unsur2 ekologi. Masih diperingkat awal perancangan untuk berubah bidang. Ini hakikat dunia sebenar, multidisciplinary lebih sesuai untuk terus maju. Lagipun bidang ini membolehkan aku "market" diri sendiri ke sekolah lain, sekiranya diperlukan aku untuk marketkan diri ke sekolah lain. Forestry School atau Agriculture School. Ini cuma angan-angan.. for now I am more than happy to stay with my current department. Aku memang ada hati mau join Forestry School dulu, in fact I did submit an application to join them (simultaneously with my application to join the current department). Agriculture School? Haha.. jangan tanya. But I did my internship with Agri. Dept. dulu back in 2006(?).

4. Persiapan raya? ada kemungkinan besar aku beraya dengan memakai baju kerja. Tapi I sudah beli bedsheet baru. Fresh dari parkson.. mudah-mudahan boleh lah digunakan pada minggu raya nanti. Mana tau ada orang mau tumpang katil I yang sudah rapuh itu kan, boleh lah sembunyikan the kerapuhan dengan bedsheet yang segar bugar. Ok, sangat minta tampar punya statement. Hahahaha...

5. Iya I blog masa lunch hour. Udah tak bley makan, I blog lah kan...

p/s: Hmm jika anda ada terpikir nak tanya "Eh ..bukan dalam profile tulis don't share bed kah?" Ini jawapan aku "SHADAP YU!"

Wednesday, August 10, 2011

August 2


Sedang dengar

1. Moves like Jagger
2. Love is a losing game
3. Wake up alone
4. The show must go on
5. Good life

Sedang baca

1. By the river piedra I sat down and wept
2. Pablo Neruda's

I wish I read more Quran this time of year. But....

p/s: I am longing to talk to you, say how much I miss you, but not even have gut to text you. Hope to see you soon.

Monday, August 8, 2011

August 1


I just want to work, learn, read, sit back, be good, doing good thing, and be happy. I like what I have now. I want to keep it this way. Of course I still hate wedding to my bone, and I dislike babies and their parents.

I wish to own a small house in Kudat, where I can happily retire. Above all I want to be free and happy.

p/s: I notice one thing, when I am fasting I miss the boyfriend less and less. Must be co related with depleting sugar hahaha.. but fasting is good. So hmmm... I miss you more later at night, boleh kan?