MEH LAH KLIK...

Saturday, April 16, 2011

Post Trip

Whoa what a week. First time to Sandakan, sangat rushing, I was like a step mother from hell. Yelling and all to my students to prevent any further delay because we were already behind schedule. Macam pusing satu Sandakan except the town area.

Masa bertolak landslides along Kundasang-Ranau Road. Bad road condition along Ranau-Telupid-Beluran. We reached our hostel at 10 pm. With some teriak and maki, finally my students dapat katil masing2. Rehat. Tuesday was hectic like entah apa2. Kesian lah my kids and pemandu bas memang penat. Batu Sapi road wasnt helping either. Kawasan kilang jalan raya berlubang macam swimming pool. Dey YBs please lah pilihan raya dah nak dekat ni, fix the damn road!. Wednesday went to Labuk Bay. Tak tahu begitu jauh. Bertolak balik around 2.00 pm. Singgah pit stop di Batu 32. Damn, last time I was there when I was 6 or 7. Yeah, some 20 years ago. Same old dusty Batu 32. Banyak lagi pit stops, finally reached KK around 12.30 am. I balik rumah 1 pagi. 6.30 am next morning pergi kerja.

PENAT!.

Managed to had dinner with Razman. Detail later.

Next time I'll fly to Sandakan. Bus ride is simply painful.

Balik dari Sandakan, sambung pula kerja2 domestik. And I was with my kids sampai jumaat. Jumaat reached my boiling point of kesabaran senipis kulit bawang. They were late for the next lawatan. Aku kena cari sampai hostel, lepas tu sekor2 tak reti nak tunggu kat bustop, ada yang di cafe, ada di kedai fotostet, ada baru turun bilik, yang masih dalam bilik pun ada. I was naik hantu, rasa macam nak carik2 sekor2. Kesian juga, sebab bukan semua yang buat hal, like half of class are good, the rest naik lemak. Tapi I pukul rata maki semua sekali.

Kesian. But hey.. I have schedule to follow, you nak buat hal memandai2 bagai memang nak kena maki. Memang aku marah sungguh2 kau nak kena carut, aku boleh carut sampai lusa.

Ada juga try nak buat muka kurang ajar. You mess with me, you mess with the best. Kalau mak bapak kau sebelahkan kau, dengan mak bapak kau aku carut. Try lah, I'll give you the best of my worst.

No comments: