MEH LAH KLIK...

Sunday, March 27, 2011

week review

1. Dapat surat pelawaan apply cuti belajar. Oh no!

2. Berjaya mengelak seorang salesperson majalah. Save rm200 (save eh?). Seriously I cant afford. Nasib kau lah datang bulan ni, this month my bajet lari berbatu batu.

3. Urusan convert skill 41 ke 45 agak tedious. Tapi semua hampir selesai, tinggal rearrange saja.

4. Kembali membaca buku, I feel great. Review ini buat aku pause. Pernah baca buku ni masa uni. pinjam buku library. Sekarang rasa macam mau baca balik, lagipun ada sebuah copy di 1borneo. Cuma bila pegang2 letak balik. Mungkin nanti pegang, beli, baca sampai habis. Hopefully.

5. Bidang akademik yang sangat buat aku bingung kadang kadang. Sebab tidak tahu mana satu mau buat dulu. Macam banyak kerja ni. Kerja aku tidak risau sangat, belajar ya. Sangat risau!. Ulangkaji bab-bab masa mula mula aku belajar biologi. Teringat saat mula jatuh cinta. haha.

6. Finance tidak berapa stabil. I try my very best to save as much as I can. Yes, saving. Forgot when the last time I am this berjimat cermat. Especially bila ada ura2 kena suruh belajar balik ni. Harap2 boleh beli 1 atau 2 komik bulan ni (eh cakap berjimat?).

7. Agak putus harapan nak angkat gadjet terkini . It is nice to have not something I must have (pujuk diri sendiri, yang nasib baik sedar diri bahawa tidak mampu).

8. Kejayaan anda diukur dengan kereta yang anda miliki? adakah dunia ini memerlukan lebih ramai orang memakai kereta BMW. I have nothing against BMW btw. Adakah dunia memerlukan lebih banyak BMW di jalan raya?

9. Aku telah berpindah ke twitter. Ayuh berkicauan di alam maya, tinggalkan kehidupan sebenar anda.

10. Please dont call those who want to get married as gatal. Walaupun kahwin ni so not my cup of tea. But I dont ridicule their decision to settle down. Neither do I brand them as gatal. Damn you people what about unconditional love? Iya, cinta tanpa syarat adalah sangat rare pada masa kini.

2 comments:

lyn_intanazlleyna said...

tahniah!dpt sambung study..sgt2 jeles,mungkin sy teda akn dpt rasa tu..anyway,tumpang gembira

Jlascanteen said...

membari ingau. rasanya preparation pun perlu masa setahun.