MEH LAH KLIK...

Sunday, January 23, 2011

Rupanya Mona lebih advance!

Last week aku pergi melawat kawan. I crashed her room lah. Mula2 memang nak ajak dia check in hotel. Tapi since dia ada kelas, macam susah juga kalau kami check in hotel jauh2 segala. Nak dijadikan cerita, kawan aku ni ada roomie. ala biasa lah kan... baik juga. Nice enough to let me used her bed for three nights.

Masa kawan aku pergi kelas, aku pun pandai2 lah merayap bawa badan jumpa member se uni dulu2. Jumpa lah 2-3 orang. Aku pun maklum, yang lain2 bizi kan.. nak beranak lah, nak itu ini lah. Bila masa lain aku dengan member aku menyeret kaki lah berjalan2 sambil shopping lite2 (sebab pergi tengah bulan tak check kalender.. ha.. hambik kau lebih banyak telan air liur).

Semuanya berjalan secara normal. Sampai lah aku balik....

So bila dah balik kerja, kerja pun bertimbun sebab cuti kan. Aku bizi2, sampai tak tercatch up apa cerita member. Sampai lah kami berchit chat2. Rupanya ada masalah besar gajah afrika telah terkeluar sejak aku balik dari melawat dia.

The Roomie tu suka dengan kawan aku. Dalam erti kata lain she is gay. Dan dia sort of jealous (yang aku faham lah ya) kemesraan aku dgn kawan aku. I was like euuwwwwwww whathekepalahotak!. Memang lah aku baik denga kawan aku, sebab kami kan kawan. Ala kawan2 macam korang kawan dengan bestie korang. Very the common kawan2.

Aku tak tahu lah apa kejadiaan confession yang berlaku antara kawan aku dengan The Roomie yang saiko tu. But yang aku pasti The Roomie jenis yang tegar tak faham2 bahawa kawan aku tu straight. This Roomie tiada lah menunjukkan dia ni seorang gay, sepanjang aku disana, aku rasa dia sangat lah akak IPTA yang tipikal yang korang boleh jumpa di mana2 IPTA di seluruh Malaysia. Malahan beliau juga kelihatan agak konservatif. So aku pun memang menjaga perangai lah juga masa di situ. I mean dari segi percakapan atau masa buat lawak. I avoided to melawak something related with pork whenever we had meals, walaupun lawak ni aku selalu buat. Atau pun cerita pasal something/someone that related to ciggies or alcohol, (ni cerita boleh dikira common kalau time ngumpat n gossip). Nak menjaga sensitiviti kononya.. sekali lain pula jadinya. Rupanya Mona Lebih Advance!

The scary part was, The Saiko Roomie tu pernah try nak kiss2 kawan aku masa kawan aku tidur. Macam celaka tak? celaka sungguh hokeh. Siap tulis love letters bagai.

We get it, you are gay. Aku bukan nak jadi polis moral segala. Your sexuality is your personal business. There are plenty things about you other than your sexual preference. I am not saying it is ok to be gay, I am saying I DONT CARE. Aku tak suka nak judge2 orang macam ni. Kalau kau baik, baik lah gay or straight. Kalau jahat pun macam tu juga. But when you after someone who is straight, and demand the straight person to reciprocate you romantic affection that is sooo WRONG. Siap paksa, dan cium curi. Kalau lelaki pun memang minta penumbuk nak cium curi2 macam tu, ni kan pulak kan....

I understand, you have crush or something. Tapi macam orang straight terjatuh suka dengan orang gay lah. Tak jalan juga kan. Ok, lah you dah confess you isi hati yang you suka. Enough there lah, apahal pulak nak paksa, and kiss orang tiba2 masa that person was sleeping. Itu psycho namanya!.

I am straight, apa point dia nak jealous aku dengan kawan aku, itu kena tanya dia. Kepala hotak dah mereng macam tu lah. Kau gay sorang2 dah lah, yang kau pukul rata ingat oran lain gay sekali apa hal?

And we talk about guys all the time kot. Ala biasalah kan, that guy hensem, this fair skinned guy from other department is still single, talk about our previous crushes, this laki orang of this department still ngaku bujang ngorat orang lain. You know the silly conversations we girls always have. I think that gives clear sign that we are not gay. But this stupid Roomie hati hitam tak reti bebal tak faham2 lagi. Masih nak paksa2 orang, siap dengan aku2 sekali terjebak dalam kancah yang sooooo not necessary!.

Perlukah nak buat statement untuk emphasize yang kita ni straight?

2 comments:

JAIRO said...

dormate ku dulu ada gay.. sekarang dia sudah jadi dokter

Jlascanteen said...

ni bukan masalah dia gay. masalahnya dia memaksa orang lain menjadi gay.