MEH LAH KLIK...

Friday, October 15, 2010

Jumaat Hapdet.. ambik kau!

1. Tadi kawan share hadis dalam Fb. Superlike. Sebab memang cari hadis tu pun.

2. Makan lunch sambil layan NatGeo. Minggu ni asyik makan di kedai tu bukan sebab sedap tahap marvelous (makanan biasa2 cuma pedas2 sikit hehe). Sebab kedai tu selalu layan NatGeo atau Bio Channel. (Superlike)

3. Semalam after office hours, melepak di belanja makan roti canai oleh qasehqayyim (perghh.. spelling~). Banyak cerita, yang di darat, yang di laut, yang di bulan, yang merangkak yang terbang suster ngengsot semua terkeluar. Stumbled upon my students di cafe, ramai pula tu. But I hi ala kadar, then buat bodo. Peduli lah.. malas aku bersopan2. Bergossip time lah beb tak cara aku nak bersopan masa bergossip.

4. Actually I am still not comfortable when they address me as Cik/Miss.. (Can I say I hate it?). Just call me by my first name. Especially after office hours, or after class. (click like just to hate)

5. I nak shopping.

6. My hutang yang beribu riban di pasca tu finally sudah langsai. Yes, I (my dad actually) had to call my sponsor just to make sure my ledger is free of debt. Tapi scroll masih ditahan sebab belum pulangkan jubah.

7. I hate button down baju melayu. for baju melayu stick to pull up. (sambungan entry semalam).

8. Rasa lega bila baca update dari Kak Diana. Hopefully kesihatan beliau dan baby sentiasa terpelihara. Moga sihat2 selalu Green Apple!.

9. Kawin Beranak Update.

Tahniah kepada Aida and Ewan sebab baru dapat baby girl semalam.

Tahniah kepada CKO and wife sebab sudah mendaftar perkahwinan. You are legally married!. Look very awesome in a grey suit, with beautiful bride beside you. Pasangan ini juga telah menshot gambar pra perkahwinan yang cantik, neutral, look very effortless.

Tahniah kepada Denny and future wife kerana bakal bernikah hujung bulan ini.

Perkahwinan Datuk Angkasawan n Wife tu ok. Tapi kek tu entah apa2. Yes, saya bersetuju dengan pendapat popular, NAZA did it better. Rasanya ada NAZA wedding no. 2 by the end of this year kan. So ramai2 boleh lah memabokkan diri dengan wedding fantasy oh reality mereka. (termasuk aku).

The good things about Perkahwinan angkasawan, majlis tak meleret2 (macam masa Mawi kawin dalam astro), wife cantik cun pandai doktor yang murah dengan senyuman, pakai lah baju merepek meriban macam mana pun tetap cantik. datuk pula memang dashing hensem hensem hensem hensem. Masa pengantin masuk dalam dewan bacaan selawat!. Well done!.

10. Actually kan, selepas disogok dengan gambar kawin dan tunang kawan2 secara bertalu2, cerita kawin depan belakang kiri kanan, dan masa birthday pun ada wish suruh kawin (LMAO). Aku ada idea pulak pasal wedding2 ni. I mean as a wedding planner lah. Maksudnya keboborokkan kisah kawin2 ni menjadi unexpected stimulant kepada idea planning a wedding as a wedding planner (apa haram jaddah aku merepek ni?).

Oleh kerana I hate wedding, maka aku pass lah idea kepada bakal boss butik pengantin si qasehqayyim (again.. spelling tu bah!). Hari tu idea hantaran, semalam idea pelamin, jika gambar kawin (most likely yes) berpanjangan disogok ke dalam news feed facebook, kompom aku ada idea nak buat center piece meja, tema sanding segala.

No comments: