MEH LAH KLIK...

Friday, September 3, 2010

Jumaat Terakhir Untuk Ramadhan Tahun 1431h

Berita baik, aku dah kurang sikit makan. Biasanya portion aku 2 biji burger McD (Big Mac + McChicken/bubur large+beef burger). Tapi baru jak kejap tadi aku sedaya upaya habiskan Big Mac set large + apple pie. Habis juga walaupun lambat. fuuhhh.~

Dah lama tak makan Mc D. Baru lah ni. Dan tadi masa aku pergi Mc D. Kedai tu penuh semacam. Q panjang, drive thru panjang, kedai minyak tu pun boleh tahan laku.

Alhamdulillah, Ramadhan kali ini rezeki banyak, baik dari segi makan dan minum, mahu pun perkara lain, tesis pun dah siap binding hardcover dan hantar kepada Pasca, kerja pun dah dapat (Alhamdulillah sangat sangat), kesihatan pun alhamdulillah syukur, semuanya dalam keadaan baik dan normal, cuma berat badan ada naik lah (naik banyak pulak tu). 24 ramdhan 1431 h bersamaan 3 september 2010, senat akan bermesyuarat untuk endorse nama-nama graduan pada tahun ini. Aku harapkan berkat limpah rahmat ramadhan, dipermudahkan semua proses-proses akademik ini. Mudah2an nama endorse langsung dapat graduate officially pada oktober tahun ini. This is more for my parents, love of my life.

Perkara2 lain, seperti biasa. I think one of my biggest concern right now ialah masalah tempat tinggal. Aku ada beberapa pilihan. Sekarang cuba menimbang pilihan yang terbaik untuk keselesaan diri yang sesuai dengan kemampuan yang ada.

It is my long (and not so secret) ambition, to take care myself, dalam semua segi. Financially, and grow as an adult. Less and less dependent to my parents. Memang seronok hidup ditanggung 100%, well at least aku suka. Never proud about it, but I like it. Well it is about time, sudah masanya keluar dari zone extra selesa itu. And try to build everything from scratch. I am not saying building from scratch without help. Of course poor human like me need help all the time.

Walaupun there is no development on relationship department. I am just happy, manage to hold on to my dear buddy. I have lost one, I would like to keep this one warm, selama mungkin. Harap dia boleh datang konvo nanti. Kalau tidak on D-Day, the weekend pun ok. Nak tangkap gambar hehe.. (pastu standard lah upload di facebook).

Orang kata no news is a good news, and for me no development is a good development (relationship wise). I have plenty to focus on. Mungkin kena ambil TOEFL next year, may be as early as April. Well itu lama lagi. Scouting for agency may be. Yes, I think I need service from agency to help me smoothing all stuffs need to be done in the next 2 years. So to play it safe, it is the best to maintain the status quo.

Dad, as usual, this working young adult daughter of you needs your cash. More and more. Because I love you, and I know you loves me too. ha ha ha....

p/s: harap harap boleh mengaji Quran dengan lebih kerap di bulan ramadhan ini.



4 comments:

lyn_intanazlleyna said...

tofl?mau phd kah??

J.Ko said...

belum lagi... plan2 jak.. toefl atau ielts. mana2 lah yang sanang

JAIRO said...

byk jua aku sembahyang bulan ramadhan ni huhuhuh

qirmizi said...

bagus lah.. bulan lain pun sembahyang jua..

J. Ko