MEH LAH KLIK...

Wednesday, September 1, 2010

fikir fikir kerepek merepek

Banyak juga yang terfikir-fikir dalam kepala aku. Pelbagai cerita. Cuma bukan yang berat berat sekadar yang biasa sahaja.

Masa ini belum lagi sibuk sangat. Kadang membaca ala kadar, kadang menyiapkan specimen, kadang cuba cuba menyiapkan paper, kerapnya online. Tapi mungkin kerana bulan puasa contact di alam maya agak perlahan. Mungkin juga semua masing masing sibuk.

Kadang window shopping. Payah bershopping tanpa hala tuju. Tajuk belum tahu, bidang belum pasti. Maka teraba raba saja di dalam dunia siber. Meraba di dalam dunia siber tanpa arah, tanpa matlamat untuk mencari maklumat, emm.. bagaikan orang haus meminum dari pili bomba (to quote a quote).

Sekarang juga aku sibuk bereksperimentasi. Menikusmakmalkan diri sendiri. Driving dari rumah sebelum pukul 6 pagi. So far, aku berjaya mengelak trafik jam, tapi mengantuk ya hampooon. Dan sebelum pukul 10 pagi, prestasi dan produktiviti merudum ke paras merah/negatif. I reconsider nak cari bilik sewa. Tapi entah macam mana. So far, I go with the flow dulu. Nak kelam kabut menyewa pun bukannya ada modal yang banyak. Payment pertama ni pun entah dapat entah delay.

Emm... Aku macam ada withdraw syndrome, kini bukan lagi pelajar. I am officially in a work force. Atau istilah politiknya kaum buruh atau istilah impress your history teacher-nya, kaum proletariat.

I need time to adjust stuffs. Me, my clock, my everything. The worst part is not about I have to wake up before the lalat bangun, or I cant watch movie on weekdays, or cant no longer stay up until wee hours posting craps online. The worst part so far is, somehow I am still consider myself as a student who study. Still trapped in a .. emm... limbo? still in an intermediate zone, grey area. I know I can always be one. Tapi feeling sudah tidak sama macam yang dulu.

Apa lagi? nanti aku update.

No comments: