MEH LAH KLIK...

Saturday, August 7, 2010

Tidak Sihat Sangat

Dissertation update:
1. dah hantar 3 copy untuk hardcover binding. Hopefully good enough untuk memuaskan nafsu pasca dan for me to graduate.

2. ada 2 copy belum siap print, mine and boss'. Simply because, toner habis. I couldnt find new one. which will cost me another RM200++ a pop.

3. Harap2 semuanya berjalan lancar. seriusly sangat fed up. there is moment when I feel like whatever I do, no matter how hard, no matter what difficulties I have to face with. I am still not good enough to them. Masih nak compare itu dan ini.

Stress took it's toll. Nah... Kombinasi penat, tertekan, mengejar masa, kurang tidur, hilang selera makan, menyebabkan aku rasa tidak sedap badan. Muntah sangat ngeri dan seram sekali. Semalam aku muntah 4 kali. Horrible. Selepas muntah 1, aku stop buat kerja.Habis seram sejuk satu badan.

At time like this I want to sleep with someone. So freaking badly. Yes, sleeping alone is more preferable, But when you puke your stomach out (I could taste the bitter juice-Hempedu after 4th vomit) you feel like cuddling. Sangat wimpy ok last night. I texted my friend, to alert her, I wasnt well. I was kind of paranoid, like passed out alone in a locked room. But I am fine alhamdulilah.

Just a scary fact kan... remember few celebrities who died suffocated by their own vomit. Of course I was very sober last night.

Kerja sangat bertimbun2. Itu pun I prolong the procrastination my lab work. Simply because, printing my final fulltext for hardcover binding is simply sucking my energy, times, and money up. This is not me being a primadona. It just literally, make me feel older, less energetic, and sooo negative.

I am a big eater. I eat in big portion. Sekarang I couldnt even finish my 4th tokaikido (err..apa nama? kuih di 1 taste just like pancake). Nasi jangan cerita lah... serius tiada selera makan. Especially after my monster vanquishing vomit session last night. Habis semua isi perut. Nasib baik tak ada selera untuk habiskan nasi setapau semalam. If not, worse.

Masalah tidur jangan cakap. Mess up sungguh idup ku ini.

until the very end aku masih di lab ok.

I'll start working on 20th Aug. Still dont have enough gut to tell my boss personally. I dont know where and how to start actually.

Alhamdullilah, orang kolej will fast forward hal2 berkaitan felo. They called me. And informed me about the procedure. Simple one. Tak apa lah bertambah kerja memang prosedur biasa pun. Mudah2an berhasil kan. Oh ya, they want it by next monday *kesat peluh*

What else? emm.... Aku rasa dalam banyak2 benda aku perlu lebih bersyukur. Sebab hardcover dah nak siap, walaupun banyak juga hiccup sana sini. So far..ok kot. I can take it. I dont know for how long. Harap tak lama lagi lah.

Push to the very end. I saw on the chief saff's desk di pasca ada lagi pelajar jabatan kami baru beri surat hantar pembetulan. Rasanya semua orang tengah push harder and harder sekarang. So my situation ni kira normal jak lah. Walaupun rasa nak termuntah all the way.

Hal2 nak masuk kerja.. preparation tertangguh sikit sebab I give priority on my hardcover this week. I did several important things last monday. Ada lagi benda nak buat. Macam biasa, prosedur itu dan ini dan hal2 birokrasi.

Kerja lab tu nanti lah dulu. Mak busy uolls!. Penat sungguh.

Apa pun terima kasih banyak2 lah kepada adik beradik (esp. kaka), orang kampung, kawan2 seperjuangan dikampus yang sudi mendengar me berkeluh kesah, meluah rasa itu dan ini sepanjang journey Viva to Hardcover. Ada banyak lagi I simpan. Tu yang keluar dalam bentuk muntah tu. hehehe






No comments: