MEH LAH KLIK...

Friday, August 20, 2010

New Kid On The Blog

Ada orang sudah ada blogspot, nah link. Sudah lama, tapi aku baru tahu. Aku rasa kau bercinta lah, bila mau come clear ni? hahaha... anyway happy blogging. Craving for your update already. Online and offline.

Jentayu post tentang bau. Smell. I like!. Aku suka bau;

1. asphalt yang kering terbakar dibawah cahaya mentari tropika selepas di hujan. Macam mau buka tingkap everytime kalau hujan lepas panas. Psikedelik baunya.

2. baju yang rangup dan kering baru angkat dari jemuran. Ndak tau lah kenapa aku suka bau berunsur matahari ni.

3. my bantals, busuk or not. Sangat... emm... tranquilizing and *ditapis lagi*. Korang boleh lah beraroma terapi dengan lavender kah, urang aring kah, sunflower oil kah, minyak pati kah.. me, I like my bantals. Love my bantal-bantal.

on unrelated development, Fatihah, sudah ingat rasa stroberi. She recognizes the flavour, hopefully she will remember the smell. I miss the kiddo already. Sori lah ya saya marah2 Tihah... siapa suruh masuk bilik saya. When I am in my bedroom, maksudnya saya ingin sendiri. Sudah tentu dia belum paham

Makes me want to sing.. "Gondosari Gondosari, dengan rasa.... stroberi.."

Apa lagi ya?

Kiss and Tell.

I had the worst dream about wedding. Ok ada unsur ekzejereet di situ. It was like the bride and the groom planned the wedding separately, sebab kononnya nak maintain their individual traits/quality, konon independent lah ni walaupun married. Kononnya lah ya.

On the wedding day, the bride comes with classic white dress, and the groom wears pink outfit. The bride surprise mangkok lah bila the groom tiba2 tak klasik atau tak pilih warna yang konvensyenel sikit, ijo kah, biru air laut kah, kuning cair kah... ini pink. But refer balik sebab musabab the groom pilih baju pink, because they planned the wedding separately.

Macam gila jugak ya, well it is a wedding, the union of two hearts (jiwang nya aku...). Anyway the bride tak boleh nak meroyan sangat, so terima saja lah groom kau pakai baju pink itu. So in the end, sorang pakai baju putih, the other pakai baju pink. Korang dapat bayangkan tak reaksi mak cik mak cik, sepupu sepupu, orang ramai.

Speak about kawin2 ni. Salah satu sebab aku suka bulan ramadhan (yang ni sebab yang paling tak afdhal, jika ada 100 sebab, dia duduk no. 100), jarang jarang sangat sangat orang kawin bulan ramadhan. Seingat aku, aku hanya pernah temui 2 pasangan yang bernikah pada bulan ramadhan. So weekend bulan ramadhan tiada wedding. I like. I demand more wedding free weekend.

Nah sekarang aku mau layani filem indonesia terbitan tahun 1980-an. Teka apa tajuknaya?