MEH LAH KLIK...

Friday, July 2, 2010

Photos from Mt. Kinabalu




I went to Mt. Kinabalu on June 2010. So here some photos. Malas mau upload banyak2. Lagipun bukan banyak mana pun gambar. Taken using my sony ericsson camera phone. I didnt bring camera because I didnt have any. I still dont.
....................................
Apa lagi cerita? Tiada apa2.. except I have done editing 62 pages of my chapter 4. 4.4 subtopic has about 120 pages. so another half to go. I am to lazy to edit all. I guess need to whip my own ass tomorrow so I can have the text printed by this weekend.

Oh ya, need to buy toner. Duit lagi...
.....................

Banyak kerja dan banyak dateline perlu dikejar, but in my mind, aku nak pakai inai lah. No I am not getting married, just mau berinai (kalau aku getting married, mari pengsan beramai-ramai, plus, sampai naik biru lah muka aku kena kutuk member). Ok ni semua my friend, Ayang lah ni. I saw her fingers inai-ed. Aku suka kalau jari kaki berinai. Sepanjang tahun pun ok. Jari tangan, hanya tangan kiri sahaja, sebab aku makan guna tangan kanan. Maka tak best lah ada perisa inai masa makan.

When I was 17 going 18. I got big nasty inai tattoo on my left betis. Tribal like motive. It was big, done by my creative friend Fay. She has steady hands. I wanted to get my back inai tattooed initially, but it also means I needed to take my shirt off. Plus, nakpilih corak ni kena hati2. I am muslim, so any animal related corak or more offensive is a big no no.

Before that, after my SPM, I got another on my left arm. Also a tribal like pattern.

Before I went to UKM, I got my left elbow inai-ed. It was spider web, just like the one punk rock artists have on their elbows, and 8 straight aligned stars on my arm. Actually, those 8 stars represent members of my family including me. People I love the most. Sekarang sudah bertambah, due to kawin2 lah. And 8 is my favourite number.

Always left limbs.

Nampak saja macam aku n taff, gagah, ntah apa2. Sebenarnya aku suka berinai2 ni (sebelah kiri). Mungkin kerana dulu aku suka sangat dengan tattoo art. I still do, cuma dah kurang. Aku paling suka corak bunga terong dayak dan moko puak maori. Aku tak boleh nak ada permanent tattoo.. even if I could I wouldnt get permanent. Tak nak aku, abis kulit2 tercemar. Maka inai lah sahaja. kalau yang sticker or stamp tu, macam kita was2 takut wuduk tak sampai kulit.
......

Aku tadi browsing2 gambar member kawin. dah lama dah memberku itu berkahwin, tapi entah kenapa, nak tengok saja2. Dah agak ramai juga lah kawan yang berkahwin. Malas nak kira, lost count dah rasanya.

Nak ucap tahniah lah kepada mereka yang bergembira dengan stage kehidupan ketika ini

1. Sali dan suami diatas kelahiran anak pertama mereka.

Macam tak caya Sali dah ada anak. Ni member aku tunggu bas, makan rojak buah, bersembang masa kuliah ni dulu. Sali sekarang cikgu. Dah beranak dah.. hehehehe.. upload lah gambar anak mung selalu.

2. Azam dan pasangan diatas pertunangan

Leftanan Azam ni dah bertunang. Senyap2 saja dia. Ni pun kawan kepada kawan. Actually he dated my friend before, so kadang2 tu mereka dating, aku jadik lalat lah makan char kuey teow.

Oh ya, his miss tunang is not my friend. Tak kenal pun. My friend and him separated way back then, and she already found her own Mr. Kumbang.

3. Noly dan pasangan diatas pertunangan

Dalam inner circle geng2 ni, Noly lah yang paling awal bertunang kot? Kalau modul haiwan, dah ramai juga yang kawin. Ila, Muna, Kaown, As, Ainil, entah siapa lagi. As dah ada 2 orang anak, Kaown sorang.

4. Madan dan tunang.

Mamat ni pun senyap2 juga. Tiba2 tunang. Dengar cerita dengan jiran beliau juga. Macam akan kahwin by the end of this year, atau awal tahun depan. Apa2 hal pun bro, selamat semua harapnya.

I must admit kadang2 a bit janggal to meet kawan2 yang dah kawin n beranak pinak. Sometimes I think, macam di alam lain. Tapi siapa yang di Alam Lain, aku atau mereka?

I am single. For now, I like to keep it that way.

No comments: