MEH LAH KLIK...

Thursday, July 1, 2010

England vs. the world

Shall I write about bola again?

England sudah balik England. No matter what Fifa said, it was over. With or without singing from a fat lady.

Ada orang mengatakan betapa konsistennya bola sepak Jerman. Bundesliga ialah liga yang lebih baik dari EPL. Aku sudah kata bola sepak ini ialah wang dan politik, dan mungkin juga seks. Mungkin ada orang lupa bad history is also history. Orang Jerman cuba melupakan sejarah dari 1939-1945. Tapi dunia tidak. Jerman berada di tangga tercorot semasa Euro 2000 di BeNeLux. And those Malaysian German Fan are inaudible about it.

Oh ya, England tidak bermain untuk Euro 2008. Dan Belanda tidak bermain untuk Piala Dunia 2002. Argentina tersingkir di peringkat kumpulan semasa Piala Dunia 2002. Perancis kalah kepada Senegal di perlawanan pembukaan. Jerman kalah kepada Serbia semasa Piala Dunia 2010. Itali kalah kepada Korea pada 1966 dan 2002. Thanks to Ang Jung Hwan. Bukan? Iya, tiada kejayaan yang signifikan untuk England sejak 1966. Itu pun kejayaan Piala Dunia kontroversi di tanah air sendiri. Tapi kenapa bila everytime England kalah, England yang kena beat up. Habis di selongkar rekod buruk. Bagaimana dengan rekod buruk pasukan gergasi yang lain?

Maybe nothing to highlight about England, kecuali perkara buruk? I dont know.

Bila menghighlight Jerman hanya menayang rekod baik. Itu selective namanya. Bukan fair play. I admit, Jerman dan Argentina ialah pasukan badi untuk England, sama ada di padang bola atau di medan perang. I like to see Argentina beats Germany for this time. I hate to see either of them win. But I am on Argentina's side this time.

C. Ronaldo.

C. Ronaldo ialah seorang lelaki yang asyik melihat cermin. He is a talented young man. Tapi aku tak suka dia. I cant give specific reason, but simply not into him. Semasa perlawanan menentang Sepanyol, Sepanyol ternyata meguasai perlawanan. Aku tulis begini sekadar melihat kepada statistik ball possession. Walaupun sekadar menang 1 gol. Di mana C. Ronaldo? busy flipping his curly hair. I wonder if he keeps a square mirror inside his short while on pitch. Mana tau takut rambut rosak lepas heading bola. Dia kan C. Ronaldo, the shampoo boy. Just like Beckham, he is a poster boy. Layak menjual spenda. Luckily he is not an Englishman, kalau tak pasti kena caci maki macam orang English kena. Macam Rooney.

He is not Figo.

Untuk edisi kali ini, Portugal sekadar melayakkan diri hingga ke peringkat pusingan ke-2. Seperti England. So mana hiruk pikuk caci maki untuk Portugal?. Hingga kini orang masih mengutuk how bad England was. This and that. Portugal bukan main bagus sangat pun. come on... keep the maki coming for all sides.

Sepanyol? ada apa dengan Sepanyol? Ada lelaki lelaki hensem yang actually know how to play with ball. And crushed Portugeses' balls.

Well look at them, look at David Vila. Of course C. Ronaldo is hot as hell, but when you align Vila by his side, Vila makes C. Ronaldo looks like err...Puyol? Torres? Tevez? Vila has better skin too.

Fabergas (I dont know how to spell his name) is a beautiful man, he has to keep beard to separate himself from being recognized as a beautiful lady. He is hot too. May be, Iker guy is a bit older this time. But still... he looks better with age. And his girlfriend is sexy.

Xavi. Woohoo.. I always have thing with Catalan thingy. Xavi is as appealing as Barcelona the City. He is a Catalan right? And man is sexier if he is a Catalan. \

Orenje? emm.. waddboutdem? I just watched Cave of the Golden Rose with Dutch subtitle. Orenje is the best European team so far in Africa, not Spain, not even the heavily romanticized Germany. It is Netherlands.




No comments: