MEH LAH KLIK...

Thursday, May 6, 2010

Update macam marah, tapi cool cool saja.

1. Celcom macam haram celaka. tersekat-sekat siaran dari tadi. Even though the communication tower/pencawang/pemancar/menara piring signal/ whatever you may call is visible from where I park my car. CEO Celcom, please take note ya. The internet service offered by your company is suck.

2. Anjing masuk blok lagi. dan lagi. dan lagi. If 5.45% concentration of HCL didnt enough to prevent the straying dog, I guess I have to find a bomoh. Bomoh halau anjing diperlukan... ada sesiapa kenal? or an Om. Kalau orang sabah tahu lah tu.

3. Tiba-tiba aku ada idea nak buat paper baru. Tajuk biasa2 sahaja. Dan, aku plan nak publish (kalau dapat lah), di peringkat buletin atau newsletter sahaja. Iya, cita2 aku rendah. Orang lain berkejaran nak pergi publish high impact journal. Tak apa.. korang pergi lah dulu, buat masa ni, aku nak jadi manusia biasa sahaja. Pergi lah try publish dalam Science. Nanti kalau kena reject baru kau tau betapa insignificant kertas kau tu.

Aku tak tahu lah apa lah lah yang dikejar2 sampai nak sangat sangat sangat publish dalam high impact. For me, as long as it is published, ok dah tu, dah palu kompang, bentang karpet merah dah. Iya, contrary to popular belief, ramai saintis yang menulis kerana nama dan pangkat (mungkin juga duit). Circulation of knowledge and contribution to society come... err... like 204th.

Me? I am writing for... entah lah... aku nak menulis dan get it published. orang nak hargai atau tidak, nak baca atau nak campak masuk dalam laci, atau biar dalam inbox email sebagai old mail with pdf file attached, terpulang.

Masalah sekarang, tiada seketul reference pun ada dalam bilik tidur aku. Aiseyman...

4. Celcom Broadband service is suck ass. (sengaja aku tulis lagi sekali).

5. Aku beli bagpack baru. Finally selepas beberapa tahun. Dah lama nak beli bag baru. Tapi asyik2 terbeli bag salah. Hari tu aku ada beli gym bag. Tapi aku pergi bersilat sokmo pakai bag plastik shopping. Sebab aku letak kunci, wallet, henpon, dan towel jak pun. so... tak payah guna gym bag pun ok.

Harga bag tu kira ok lah. Kedai tu kata dah less 30%. Camel Mountain. The North Face tu aku berkenan sangat tapi about RM20++ lebih mahal dari bag yang aku beli. Aku pilih saiz sedang2.. 2 compartment utama, ada poket2. Ada yang lebih besar dengan harga sama. Tapi beg tu cuma ada 1 compartment besar. Tak apa... I am glad with my choice. walaupun terabak sikit wallet.

6. Nak beli kasut loafers, Untuk viva voce nanti (dan konvo.. hehehe). Kasut flat bata yang aku beli 2 tahun lepas dah rabak dah tumitnya. Rasanya, baju dan slack tak payah beli baru kot. dah ok dah apa yang ada. But I do need new loafers. kalau tak kompom pakai sport sandal jenama Power aku pergi viva nanti.

7. Aku nak naik gunung, hujung bulan ni. Sebab tu juga aku beli bag pack baru. Kena sponsor kos mendaki, aku cuma mungkin perlu bayar makan sahaja. Tempat dah ada, what I need to do is, just be there. And my mom gave me her ok. Kasut dah ada dah... alat2 lain yang tak cukup pun.. just 2-3 things sahaja. ok kot.

3 comments:

JAIRO said...

kalau ada problem celcom next time kontek terus sama aku... utk area sabah jak.. nanti aku info sama awg raem...

Jlascanteen said...

mimang mirah seja celcom ku. kalau biru pkr pun putus2. mun biru bn, nda dapat connect. nanti aku bagi no. fon.

Jlascanteen said...

mimang mirah seja celcom ku. kalau biru pkr pun putus2. mun biru bn, nda dapat connect. nanti aku bagi no. fon.