MEH LAH KLIK...

Monday, May 10, 2010

Masih bersisakah hati perut mu?

Aku tak tahu lah apa jaddah lah nak suruh aku terlibat dalam kerja kerja tu. Dah sah sah aku ada viva voce isnin depan. Kata sempat sempat... kau kata sempat kau dah pernah lepas viva kah? come on use your common sense lah... atau kalau common sense is already dried off, guna hati nurani lah sikit. be considerate.

Kerja-kerja last minit ni memang aku tak suka. Apatah lagi masa ni aku sibuk dan ada benda 1000 kali lebih penting nak aku fikirkan. Kau nak jahanamkan aku kah? aku nak conserve energy, physically and mentally for my viva. Satu habuk preparation tak ada, angin tak ada, apa tak ada, tiba2 campak kat aku, walaupun hakikatnya benda tu dicampakkan kepada engkau. And yes, that job is delegated to you. You are not my boss, I wont listen to your order.

Dah lah ada hati nak enjoy the free ride on my work. Kasi idea tak nak buat. alasan alasan alasan memanjang. Lepas tu suruh plan itu ini. Kau ingat kau siapa? baca betul2 I wont take any order from you. You are not my boss, you are not an expert. If I need your opinion I'll ask for one, but the decision is still mine. My call. Bodoh lah kau kalau cuba nak membonekakan aku. This is my turf, I'll show you how game is played here.

Ini lah tin kosong, bunyi lebih, hasil tak ada. asyik alasan sana sini. Salahkan orang lain, salahkan everything under the sun. In the state of denial, konon busy busy busy. siang malam. Aku pun pernah in the state of denial, when I thought I was doing something frutiful tapi sebenarnya aku cuma surf internet siang malam, tengok wayang, dan segala perkara lagha.

Orang boleh tegur, tapi untuk mengeluarkan diri kau dari terperangkap dalam vicious bottomless pit of the denial, hanya lah kau. you need you to do it for you.

Kalau kau try to boss me around, look at yourself. You are a pathetic. You are text book definition of Tin Kosong. Cuma pandai cakap berdegar degar. Hasil kosong. yes sebut kosong, sambil buat simbol kosong dengan jari macam kau selalu buat whenever kau tak puas hati dengan rezeki orang lain. Blaming others wont save your ass. Accepting your weakness is pretty much a very first move to fix it.

Man, Now I understand why you have your own point of view. You are right.

No comments: