MEH LAH KLIK...

Saturday, May 1, 2010

it's not your money. Wutever.

Err... Macam ni, aku dah warning awal-awal, siap tulis dalam status Facebook, Aku sekarang ni dalam mod yang sangat meruap, sebab tak lama lagi aku nak viva voce, banyak benda dalam kepala hotak aku, berserabut. Banyak benda aku nak buat. Pulak tu aku viva hari isnin, maka hari jumaat sebelum tu aku kena siapkan presentation slide supaya senang bahagian teknikal nak save siap2 dalam kompite mereka. Iya, apa susah sangat nak cucuk thumb drive kan... masalahnya bukan aku sorang saja nak present guna kompite tu, orang lain pun nak present jugak. Kalau korang selalu attend seminar or simposium saintifik (or not) aku rasa korang faham apa yang aku cuba sampaikan ni.

Oleh kerana aku memang selalu on Facebook sambil menaip buat kerja (multitasking githooo), aku komen2 lah gambar foto kawan-kawan. Ala... like people always do in facebook. Aku komen gambar profile pegang dslr kamera, I think you can imagine the picture. The very common lame picture, yang tak nampak muka, just nampak posing ambik gambar pakai dslr kamera.

So here lebih kurang lah komen yang aku komen tu berserta replynya:

Aku: wahhh... kau pun dah terjebak ke kancah dslr faggottory. Fagss... _l_

Kawan: Is photography something boring?

Aku: No, photography is good. But the poser with dslr camera is fag.

Kawan:

Aku:

Kawan: Whatever!!! really
Tak cukup dengan itu dia conteng di wall aku like below.


common j-la..its just an hobby..not to be brag or whatever u call it..sejuk2kan la hati tu..takperlu lah telampau mau sangka buruk ngan sapa2..bila ko buang semua benda tu..allah akan permudahkan semua urusan mu..




First of all, aku tak tulis the "brag" word to you, not even once. All of sudden dia kata aku anggap dia berlagak. Well, Apa hal kau tiba2 terasa pulak? aku tak tuduh, aku tak apa. Just I said, poser ni memang memusnahkan seni fotografi. Art that I actually like. Engkau ni poser? tu yang terasa menyirap sangat2 kan?

Dia ni baru jak pun beli kamera dslr. Nothing hell wrong with it, dia nak beli canon harga RM14 ribu pun pergi lah beli. Kalau nak beli lens harga RM 8 ribu walaupun sampai terpaksa melacur pun, Go ahead. Aku peduli apa, you are not my child, and to quote her, It is not my money.

Aku pelik lah, what we have is just plain disagreement, contoh: kau suka skirt kain singkat mahal kat MNG aku pulak tak minat nak pakai skirt kain singkat, so aku tak beli. But in her freakin' head, aku ni anggap dia nak menayang dia pakai skirt. Kau nak pakai bikini cap prada sekali pun, pakai jak lah just dont shove it into my mouth to accept whatever yang kau nak pakai. Aku bagi komen aku tak suka bikini mahal, kain skirt singkat dan mahal, atau whatever brand mahal yang kau pakai, bukan bermaksud aku halang kau nak pakai. AKU TIDAK AKAN HALANG KAU pakai apa benda haram jaddah kau nak pakai. Kalau kau nak pakai sarung kaki macam pelacur bapok pun aku tak dapat nak halang. If your religion couldnt stop you from doing what you did, apatah lagi aku. Aku ni cuma kawan biasa biasa saja. Bukannya kawan cemolot sangat pun. Right?. Go and listen the comment from your beer drinking friend, I am sure their opinion yang kau nak sangat2 nak dengar right?

Aku ni kalau nak sangka buruk, nak judge book by its cover atau nak judge woman by her clothes, dah lama aku cut you off. Aku kalau ikut hati memang dah nak tolak kau jatuh masa kereta tengah bergerak at the very moment kau paksa2 aku pergi have drinking night di kelab Sutera Harbour tu, When I said, I dont drink beer, you suggested me to drink wine. Kau tahu tak bahawa percentage arak dalam wine lebih tinggi banding beer?

oh ya... lepas ni kau boleh lah in denial kata you just joking ajak2 aku pergi minum beer dan wine segala. Even after that shit pun aku still tak cut you off, sebab, well itu hal perbadi lah nak minum arak or nak makan babi, perut kau, usus kau, hati kau, dosa pahala kau. Dan to quote you, duit kau.

Tapi, bila aku dah tak nak pergi minum arak dengan kau, maksudnya tak nak lah. Itu pun susah kau nak comprehend.

You know what you are? A wannabe.

Kau nak jadi high fashion, jadi brand whore, nak jadi upper class, nak jadi orang bandar, nak jadi melayu urban, nak jadi orang yang cool minum arak, nak jadi perempuan yang nampak upper class merokok, nak jadi seorang yang melepak di cafe starbuck dengan memakai stiletto merah berjenama zara sambil swipe2 kredit kad, and such. You are a wannabe indeed.

And a wannabe like you are craving for recognition from others. You want others to acknowledge your existent as a RM15 latte drinker, an extravagant shopper, Miss I-Bought-All-My-Tops-And-Jeans-At-MNG-Stores. Lepas tu boleh2 pulak paranoid nak tuduh orang lain sangka yang kau ni bragging pussy. Tak payah orang lain berburuk sangka, dan tak payah kau nak highlight atau tuduh orang lain bersangka buruk dengan kau. Kau tahu sendiri sama ada kau bragging bitch atau tidak.

Once kau menyindir2 aku tuduh aku sebagai tahu segala pub and bar around KK. While you know I wear tudung most of the time, and I sit in front of screen (kompite dan tv) all the time, do you think a burger munching like me ada masa atau hendak bersosial di kelab malam. Furthermore, I am afraid of the dark. And most of the clubs are not illuminated with great ambiance of lights or so I have been told.

Memang lah aku pernah bercerita tentang A gay bar di kk, to extent I just know the location, bukan maksudnya aku dah masuk bar tu. Kebetulan one night aku dan kawan-kawan pergi dinner party di sebuah kedai makan, and next to the kedai makan is the gay bar. Thats's all. My friend told me, it is a gay bar. That how I know where is the gay bar in KK. (Habis lah lepas ni orang nak google "Gay Bar Kota Kinabalu" masuk semua dalam blog ni).

And I went to karaoke parlour in KK, untuk berkaraoke bersama kawan beberapa kali. After dinner party biasa lah pergi berkaraoke. What is so strange with that?. Doesnt mean, Aku yang pergi dinner party and pergi karaoke ni is willing to grab and pinch a stranger's buttock in dark club or bar or pub. Aku bukan peminat bontot ok. Kau nak main bontot jangan ajak aku. Kau ajak, memang kau nahas.

So tak payah nak ajak aku pergi razmatazz segala. Because I dont. Kecuali it is a vip room, cuma antara kawan2 yang dikenali ada di sekeliling aku, itu boleh dipertimbangkan. Kalau nak bersesak dekat bar or dance floor, Aku tak berminat. Plus, I think razmatazz is sooooo 2006.

Everytime, kau punya mantra "its not your money". Memang lah bukan duit aku, apa kau ingat aku duduk2 diam2 while a wannabe like you nak perabis duit aku. I would kill you before you have chance to breath asking me for my money. Pergi lah perabis duit kau tu, kalau tak cukup duit gaji gomen kau tu, pergi jual bontot. Kau suka main bontot sangat kan. May be you can start earning some cash with your big ass. Nanti dah banyak duit dari hasil bontot boleh lah start memborong baju di butik zara dan mng. Lepas tu boleh kata dengan aku, "it is time for reward myself after a very tiring and hard work". Iya, penat membontot kan.

Korang boleh buat perkiraan sendiri. Orang macam mana yang berlagak, orang macam mana yang nak cari kepuasan diri, orang macam mana yang attention whore, orang macam mana yang tak pandai puas walaupun baju MNG di dalam almari sama banyak dengan baju di kedai MNG.

Aku simple saja aku punya style nak membeli, ada duit, mahu beli, then aku beli. Kalau mahu, tiada duit, tengok saja, kumpul duit sampai cukup baru beli. Or ask someone to buy it for me. Kalau tak, tengok sahaja lah. Aku punya nafsu pun nak juga beli itu dan ini. Tapi I keep it at minimum. Atau dalam kata lain cuba kekang nafsu. Sebab tu orang kampung aku kata aku kedekut. plus, I love cash so much. Aku lebih suka duit dalam bentuk tunai dari barang-barang. itu sahaja.

Nak berlagak dengan aku pasal duit?, boleh. Bukan tak boleh. Tapi pastikan duit kau lebih banyak dari aku. Kalau hutang ptptn kau pun tak langsai2 lagi. Haha.. dari kau berlagak pasal duit dengan aku, lebih baik kau pikirkan cara terbaik nak cover hutang ptptn kau tu. yes, since kau tuduh aku berburuk sangka, lets berburuk sangka all the way. senang... tak payah kau tuduh. Meh sini aku berburuk sangka. Memang betul sangkaan kau, aku memang buruk sangka.

A brand whore without a brand is just a whore.

So pussy, I think you get it right?. Now go fuck yourself. Or ask your douchebag boyfriend to do your a favour, lepas tu kau bayar lah dia. Mesti murah jak tu servis dia, kalau apartment 260K kau kata murah apa tah lagi servis jilat bontot dari seorang boyfriend, mesti lebih murah kan. pergi memantat tak payah ajak orang, kau pergi lah memantat sorang2. Lepas memantat boleh lah buat kata2 nasihat supaya hidup aku yang tak berduit ni lebih tenang. Atau nasihat aku supaya jangan bersangka buruk dengan duit segala.

Sudah ajak aku pergi minum arak lepas tu boleh pula suruh aku yang bertaubat beristigfar dan mengucap segala. haaaaa.... elokkkkkkkk lah sangat. Dunia pun kau ambil, neraka pun kau ambil, eh... aku maksudkan akhirat.

p/s: nanti2 lah kalau aku beli baju di butik MNG atau Zara besok aku update status di Facebook. "fuhh... dapat release tension lepas buat retail theraphy di MNG and Zara, so worth it to spoil myself with my own money working as a teacher di SMK a place which name I shall not mention".




No comments: