MEH LAH KLIK...

Sunday, April 18, 2010

senarai kepenatan

mula2 mau tulis dalam bahasa Brunei (baca: Berunai) Pimping 100%. Tapi.. bah baca jak lah dulu.

1. Aku ulang alik Putatan, bukan hari-hari, adalah 2-3 kali (nda ingat sudah). The worst part aku jadi driver. Aku nda suka driving, sakit kaki ku dan memenatkan. Kalau jadi penumpang, dari Tawau sampai ke Kuching guna jalan darat pun aku nda kisah.

2. Kelam kabut menyusun bilik. Naindah bertimbunan, nda tahu mana mau taruh. But managed to make my room looks better. Less Romper Stomper. Aku rasa mau masuk 2 minggu sudah aku memanyap2 bilik ni. Mula2 revamp lemari baju. Baju2 lama, nda muat sudah, dan nda mau pakai sudah di masukkan dalam beg besar lari dari rumah.

3. Kertas-kertasan segala barang berunsur kertas berkaitan pelajaran dan akademik masih lagi di longgok saja dalam basket, dalam beg-beg hitam. And I bought another plastic box to dump
them into it.

4. DVD Public Enemy nda kedapatan di mana mengampaikan.

5. Aku nda betidur last night semata2 nda mau lambat bangun. Sebab mau pigi ke Imigresen. Pergh.. sampai sana ada budak lagi menjerit. Sudah lah aku hang (the morning after effect). I had a very very long exhausting sleepless night, and this toddler was screaming while I was waiting for turn. pergh.. aku maki live and unplug depan2 tu juga.. (op koz volume suara sangat slow). Parents next time, bawa ibu jari budak tu jak. Budak kalau pagi2 kau bawa beratur di pejabat kerajaan memang meragam. Jangan kan budak, aku yang tua ni pun on mode "mahu bunuh orang".

And I was the driver, untuk pagi, balik adik aku yang bawa. Dan dia bawa macam haram.. benci aku. Memandangkan aku malas drive, suruh dia jak yang bawa, walaupun aku memaki bangsat haram jaddah sepanjang jalan. Aku nda biasa bawa kereta besar. Aku sudah lah hang, pening2 lalat, lepas tu driving lagi kereta aku nda biasa bawa. Lepas tu buat urusan formal lagi di pejabat kerajaan, mana nda moody. Drive kancil 120km/hr, drive 4wd 80km/hr jak.

Tapi, urusan di imigresen tu kira bagus lah. Tahniah kerajaan. Bukan selalu orang puji kaunter kerajaan ok. urusan siap dalam masa about 2 jam, start dari kau sampai di car park. Lagi pun mereka buka kaunter hari sabtu. Kira ok lah kan. About 10 am aku rasa people start swarmed the office.. kalau buka 7 hari seminggu 8 jam sehari pun kaunter imigresen memang macam tu, penuh jak.

6. start balik mendonlod segala borang. Yes, I need a job.

7. Rumah Putatan in construction, so habuk uinah... bukan lagi.. ni habuk simen ni. Adui, aku yang nda pandai pegang penyapu ni pun, terus2 pandai mengemop lantai. Sebab tu aku nda berapa suka di Putatan, plus, aku selalunya nda berapa tidur sana.. I mean... sleepless. nda tau kenapa.

8. I am craving for burger, lama sudah nda makan burger McD. Tapi dapat mengekang nafsu makan dari makan melampau2... kira ok lah. Tapi aku main kompite nda ingat masa pula.

9. Aku nda tahu mau pigi KL, Brunei atau buat De Tour ke Sandakan... etc.. nda tau.. sebab aku penat sekarang, dan tarikh viva... hoi UMS, Razman pun sudah tanya aku bila viva. adui...

10. Esok aku balik Putatan.

No comments: