MEH LAH KLIK...

Friday, November 27, 2009

AidilAdha 1430H.

Selamat Hari Raya AidilAdha. Maaf Zahir dan Batin.

Thursday, November 26, 2009

lacking of update.

I am busy. Beraya, long weekend, packing and moving. soon, it is time to say goodbye to my favourite suburbia. Alhamdullilah, finally I finished my lab work, from now on I am focusing on my writing. Now is the time to focus with full throttle, Insya Allah. I pray to Allah, to give me enough strength to do this, to finish this, it's been pretty long journey already, and I shall reach the destination soon.

Few days ago, while in the shower (I do quite lot if thinking in the shower lately... haha), I was thinking about writing my acknowledgement. I want to make it short, concise, and thoughtful. I am not good in words but I have already few sentences in my mind. see how bad I want to finish this? my volume is nowhere to be seen but I am ready to put the finishing touch. so, stop asking "Bila kau abis belajar?".

To Lini, thank you for all good wishes, seldom we talk to each other. It is good to hear the good wishes for my study during this time. we dont really know each other, but to hear such encouraging words from you, make me realize, sometime good things come from the least expected. all the best for you and your study too, keep it going, you can do it. we can do this.

To Ayang, thanks for listened to all my craps last night (and not just for last night lah... selama ini and now on), I need the talk, before I move 5 minutes drive away from you. It is good to have someone who is walking by your side, doing more or less the same thing, gulping down more or less the same craps. I know I can count on you. Hey, finish your lab work. quick!. forget the house, just keep on working. we can do this, whoever finish first, I promise to be there. and please do promise you'll be there for me too.

Selamat Hari Raya AidilAdha.

Sunday, November 22, 2009

reading again.

since I cant go online as often as used to be. I start reading again, it's been a while since I read my books. Often abruptly stop and abruptly resume. I am not a bibliophile i guess. but I do like reading. well... when you read about what happened in Italian's Parliament in 1861-1879, it is easy to doze off.

other than resume my reading, now I am pretty much into movie, I watched The Last King of Scotland and Valkyrie back to back last week. I like'm both. Unfortunately i bought VCD not DVD (because I cant afford the latter). so the visual was not that sharp, but still acceptable. I expect, I will do more visit to Speedy store if my internet still cant be connected this week.

what come to my concern is, I pretty interested with Nazi history lately. I watched movie about Nazi, I read about Hitler, I watched Nazi what and about on History Channel. never get enough huh?. Hey, I resume my reading, that's good right?

Monday, November 16, 2009

Movie Marathon: The Review.

pergh... movie marathon. oleh kerana internet di rumah Kf rosak binasa, aku beralih arah kepada dvd dan panggung wayang.

1. Inglorious Basterds.

aku hangkut orang kampung tengok movie ni. sebab review obe sangat awesome. orang kampung punya lah tak berkenan movie ini kerana... well... too heavy kononnya. tapi actually tak lah heavy sangat. and pada mulanya memang expect action movie, bom, bang, peluru, askar bocor perut... ada juga cuma sikit sangat. cerita ni heavy on dialog. in heavily accented american english, french, german, and a little itallian (Margheritiiii). aku minat juga dengar movie yang skripnya selain english. lagipun sangat odd kalau watak der Fuehrer bercakap dalam english kan. Nein, nein, nein....

wayang ni panjang sikit lah... dengan watak2 yang berbicara dalam bahasa asing, hampir terdoze off juga aku. aku suka Herr Colonel Landa, sebab dia ni linguist cunning, hehehe. aku tak tahu lah apa motif dalam movie ni. nak kata highlight keganasan German terhadap Yahudi, tak lah sangat. aku tengok lebih kepada, highlighting apa yang Yahudi boleh buat walaupun dalam keadaan terseksa yang amat. keinginan mereka untuk membalas dendam.

aku suka watak Landa over Lt. Aldo the apache sebab, aku tak kenal Christopher Waltz tu, kalau tengok si Aldo tu konfem aku tahu dia tu Brad Pitt. maka, watak Landa lebih real.


2. Milk.

yeah.. filem lama sikit. tapi aku baru tengok. ok, no wonder Sean Penn got the statue. real lah dia berlakon sebagai Harvey Milk. well.. aku rasa movie ni just in time. about the same time California law allowed same sex marriage. sebab titik tolak permulaan secara openly melalui saluran politik dan demokrasi berkenaan hak gay adalah dari kedai kamera Harvey Milk di San Francisco. dulu, golongan ini dipandang hina. the real footage berkenaan gay club raid dalam intro filem ini menggambarkan satu masa dulu Amerika berpendapat golongan gay ialah pelaku jenayah. Ini kali ke-2 Sean Penn agak menarik lakonannya bagi aku, last time dalam filem I am Sam. I prefer Sean Penn in I am Sam.

i love James Franco in this movie. walaupun sudah tentu ghey wataknya.

3. Pisau Cukur.

what on earth? hahaha... actually setelah movie berat pada sebelah malam bercampur dengan 2 siri sopranos, i need this movie. oh panas. ditulis oleh Rafidah, seronok juga movie ni. aku suka sangat dengan watak braces boy, oleh Shahredza. menarik. hensem.

hey, tengok lah movie ni, loaded with beautiful people. and story pun not bad. Fazura and Maya karin... i like. scene tari cha cha between Maya and Shahredza pun sangat best. banyak juga hiccup. tapi biasalah.

4. Public Enemy

AWESOMENESS!. pada mulanya aku tengok ni dulu berbanding Milk, tapi ada masalah teknikal. gila hensem si Johnny Depp. setting pula zaman aku betul2 berkenan, zaman double breasted coat, di Chicago. what i like the most about this movie apart form the story, and Johnny is, the time setting. I think every man should know how to dress like gentlemen in this movie.

macam The Untouchable sikit, Road to Predition sikit. tapi syok. watak Dilinger tu sangat dark, macho, handsome, and emmm... mysteriously sexy. walaupun secara personal aku lebih suka filem ni tunjuk lebih banyak development tentang J. Hoover. yes, pengerusi/founder FBI. tapi sayang hanya tunjuk sikit2. sebab lebih nak fokus tentang Dilinger dan kekasihnya, Billie (which is good for commercial value). banyak scene tembak2 menggunakan rifle tommy gun, shotgun.

skrip pilihan, "tell Billie for me, bye bye blackbird".

5. Revolutianary Road.

setting masa dah cantik dah. zaman 50's kot. i like. tapi cerita buat aku tertidur. seriously tak habis tengok. nanti aku cuba lagi.

ok lah itu sahaja movie yang aku sempat tengok. aku ada beli VCD (tak mampu nak beli DVD mahal seh..) Valkyrie dan The Last King of Scotland di speedy. belum tengok lagi. aku ada jumpa cd There Will Be Blood juga, aku dah tengok, so tak nak beli lagi. Tristan and Isodle pun ada jumpa... so aku terasa nak pengsan di kedai Speedy hari tu. banyak gila CD/DVD yang aku nak. tak apa, aku siapkan dulu Valkyrie dan The Last King Of Scotland. Valkyrie aku tak simpan harapan tinggi, tapi The Last King of Scotland tu aku berharap juga lah agak awesome.

yang masih dalam list untuk beli cd ialah; Hotel Rwanda, The Pianist, Breakfast at Tiffany, dan... banyak lagi.

wayang, nak tengok 2012 kot... tengok lah nanti.

p/s: taip sambil tengok American Gangster on HBO buat kali ke berapa entah.

Wednesday, November 11, 2009

Inhale Exhale.

aku dah tengok Inglorious Basterds. nanti aku buat review panjang-panjang sikit. aku penat dan sedikit tertekan. sampai jus gastrik keluar secara berlebihan. ok nak berlatih kerat kertas. kalau tidak sia-sia aku hangkut pengerat kertas balik rumah. yes, I dont have steady hand, I cant draw proper straight line even with the most accurate ruler in the world. thats why I cant be a medical doctor (hahaha.. alasan penipu besar, padahal masa sekolah tak pandai sangat, Maths cukup lulus). so i need to practice. practice makes perfect, at least people said so.

Fakap

yes, I am still around. cuma sibuk dengan hal ehwal semasa, dan sibuk di dalam Facebook. ok by the way.. i purposely 'disconnected' myself. so i can hide, and had some fun with photos. otherwise, I end up slapping someone, and I'll get big slaps in return. it is time to chill, turn down a little.

whenever people start to dump every single tiny little mistake on me, well... being a bad tempered person myself, it wasnt easy to keep my mouth shut. misplace something blame it on me, kertas koyak blame it on me, piece of paper unevenly scrapped blame it on me, i couldnt find papers blame it on me, my mistake blame it on me, thing flipped upside down blame it on me, everything goes wrong blame it on me. oh Fuuu.... yes, luckily I have my sanity, if not the F word would fly like emm... you know how... I do make mistakes. but blaming everything on me is simply unfair.

some people think they are great enough and living a mistake free life. Have you forgot? WE ARE Humans. we do commit mistake. small, big, unforgiven, etc... we are mortals. and by blaming others you wont make things better. If I have done something wrong, well that was my mistake. but when I have done nothing wrong but something went wrong, please do not shove it into my throat like it was my fault. superiority is not a license for you to start act like bad arse bullies.

plant a spy to spying on me... cool huh! what next? a gigolo?

oh yeah about my english, for my whole life, I never been to England, America, Canada, South Africa, Australia, New Zealand.... I dont speak English like Lt. Aldo the Apache. I am still learning. I am writing in English.. still learning, I cant write like Dicken. and I do read German. not as good as Herr Colonel Hans Landa (well, he is or was a German himself), I know basic Deutsch. still learning here and there. and as far as I know, you never learn German, so I know something that you dont, and you are to proud to admit it.

I dont appreciate sarcasm. and please stop act like SIYAL. SIAL. I warn, stop before I cut your throat.

Wednesday, November 4, 2009

Gerigitan

macam2 lah jadi hari ni. one thing after another. bikin panas. nagging, membebel until mouth frothing... ndak habis2. knock it off. FUCK OFF!

Tuesday, November 3, 2009

Ironik

baru aku post kemarin "why sleeping if life is soo fantastic?!" siap bubuh XoXo lagi. konon Gossip Girl lah ni. sekarang aku dah mengantuk(ke fantastic life hanya sehari sahaja?). perasan tak? post aku singkat2 sekarang. sesungguhny aku penat. aku ada due date nak dikejar. penat. aku dah awal ke lab ni. nak wallop buat disertation. *maka apa kejaddah aku buat menerawang ke laman sesawang ni?

err... dah lah eh. esok aku ada bengkel untuk dihadiri. itu pun kalau aku bangun awal.

cheers!

Monday, November 2, 2009

wa wa wee wa Monday!

what an unusual monday, after had a good enough sleep last night, i woke up before 5. drove all the way from Putatan, I pressed the gas pedal as I like, because the street was relatively empty, reached KF before 6, clean my room, have cup of milk tea, while browsing the web.

I forgot when the last time I slept before 12 am (last night about 11.00++), and wake up freshly before 5 am.

Why sleeping if life is so fantastic?! xOxO.