MEH LAH KLIK...

Wednesday, October 7, 2009

Pwned -500.

kereta masuk workshop esok. maka tiada kereta lah kan. sekurang-kurangnya untuk 2 hari. steering ada masalah, bearing pecah.. entah, aku tak faham. tapi yang pasti RM500 harganya. RM500 ya tuan2 dan puan2. harga sebiji Lumix. maka dengan ini operasi Lumix ditangguhkan sekurang-kurangnya hingga bulan depan.

aku sibuk sikit ni. aku habiskan masa (termasuk mengelamun, pergi tandas, break sembahyang, kemas2) 4++ jam sehari di lab. kenapa tak buat 8 jam? oh.. aku ada penyakit suka main internet. aku rasa ramai yang menghidap penyakit ni. another 10 jam aku tidur, 3 jam hal2 lain (mandi, laundry, sembahyang makan), selebihnya, internet internet internet. kalau aku dapat cut down masa aku dengan internet, maka ada peluang aku buat lab 8 jam. itu pun belum tentu aku tahan duduk melepak menjadi seekor nerd dalam lab selama 8 jam (hoh, melepak 8 jam main internet tu boleh pulak).

sekarang ni aku rajin balik masuk forum2 al maklumlah musim by election, panas sikit forum2 tu. kalau tak melepek bosan isu nya. paling2 pun diahorrea ngutuk amnu. rajin juga aku godek2 laman web lain, FB sudah mesti. tapi FB ni masa ada geng2 aku suka juga main comment olympic dalam tu. kalau masa sorang2 bosan, nak main game pun bosan.

pening aku sekarang ni. nak kata masalah aku besar Gabak, tak juga. masalah chill chill saja. tapi i dont know how far i can take it. aku cuma iya, angguk, ermmm, diam kan diri, ngaku salah orang lain sebagai salah aku, salah aku sebagai salah aku, tadah telinga disindir (maki balik dalam hati), tahan geram, orang lain yang keliru pun salah aku juga, dan sebagainya. ALLAH SWT saja yang tahu, kadang2 hati ini ingin jadi lebih rebel dari rebel. tapi orang kata, jangan ikut hati kan..

being me, aku jenis yang kalau aku tak nak tu maka tak nak lah. nanti mulut aku kata 'ya', perlakuan aku tetap 'tak'. perhambat lah suruh masuk lab pukul 9 pagi, berbuih lah mulut. kalau dah time tu aku nak tidur, aku belasah tidur. sebab kalau aku masuk lab pun tetap aku nguap2 setiap 2 minit tengok jam, menunggu lunch time, bukan untuk makan saja, malahan untuk balik tidur. thats why i dont want to be a RA. sebab RA kena punch card, jadi kuli batak, GAJI CIPUT (banyak juga kadang2 tapi lambat lah), lepas tu mengaku segala bukan kesilapan diri sebagai kesilapan sendiri, jadi punching bag. i did apply once, but tidak dapat. dats it dats all. lagipun bila kita minta duit geran (atau mengharap duit geran), people start treating you like shit. dengan alasan "aku bayar gaji kau guna geran aku".

aku ni budak baru belajar. tapi aku tak belajar macam budak pandai dan rajin. aku tak belajar macam budak cina pengampu nak markah tinggi. aku belajar bila aku nak belajar. dan kerap aku salah. alangkan pakar lagi expert boleh contradict dengan paper sendiri, ini kan pula aku yang hanya baca paper orang.

itu belum lagi masalah domestik. haih.. malas nak cerita masalah yang ni. i am not the top gun, but i know how this thing work. i know the suppose pace, i know the suppose duration, i know. i just know. in this race, i am left far behind not because i dont run. because i cant run with ankle tied to the lamp post.

dengan siapa aku nak cerita kisah lame ni? dengan blog ni lah. lantak lah siapa nak baca, baca. tak nak sudah. terasa, terasa. apa aku kisah.

i warn eh... do not treat me the way i dont like, i'll make you pay for it. may be not today, but someday. seriously, me alone will never hurt you. but in war we know, it is not about me and you, it is about who we know.

i did once, make you dropping your jar and raising your eyebrows at the same time. i can do it again, if i want to.

No comments: