MEH LAH KLIK...

Sunday, July 26, 2009

Life is Short, Be nice.

in less than 24 hours I heard 2 sad news. I was in Indonesia for the past 2 weeks, and I didnt really have time to go online. I heard both of sad news via facebook.

last night, a friend's status stated Yasmin Ahmad passed away after being coma for 3 days. and few minutes later, i read another friend's status update, said MFJ was passed away. MFJ or Mohd Fairus was a lecturer in my department. I dont really know what was happened actually. from information uploaded in facebook, he suffered lung infection. my friend have confirmed me about his death. he passed away yesterday afternoon. (when I was still tangled with my luggage at Soekarno Hatta).

I certainly didnt know about Mohd. Fairus condition. when I left 2 weeks ago, everything was alright in our department. Life is short, so better be nice with each other. Al-Fatihah for Mohd. Fairus and Yasmin.

I am Back

Alhamdullilah, I arrived safely from Jakarta, Indonesia. more update later.

Saturday, July 11, 2009

West Java, 11th-25th July.

Wish me all the best. and pray for my safety. Amin.

Friday, July 10, 2009

The Call

Razman called me. had a very long chat. miss him. take care buddy. will upload some pix for you. we seldom contact each other (sorry buddy i will try to contact you more often than i already have, which is almost zilch). I think we just talk once a month, twice utmost. I'll try to text him more often (oh my i hate text-ing by using only my thumbs and on small keypad). and he takes forever to reply my email.

I love to listen You and I both (I am listening now) by Jason Mraz. Because this song was hawt, when we were first met. the first time I dare to greet him, when we were in a lecture hall, and he was wearing yellow shirt with lame college's navy neck tie. damn I miss the good old matric college. and I miss people I met there. one year or so was enough for us to develop this special kind of loving friendship. the relationship i treasure the most after my parents and family. but I never remember his birthday. I know somewhere in July. I always forgot his birthday. I am not sorry for that. haha. I think this thing make us special. we dont celebrate each other's birthdays

He texted me in the early morning on my graduation day. and i woke up very late on his. only showed up to met him for dinner later. haha. classic me. and that was almost 2 years ago. the last time we were really met.

Thanks for this friendship, thanks for every kuih paus you ever bought me, for every photos and memory, for every food we have shared together, for you and everything, including a guy whom you gave my number to.

here some lyric from You and I both;
And it's okay if you have go away Oh just remember the telephone works both ways And if I never ever hear them ring If nothing else I'll think the bells inside Have finally found you someone else and that's okay Cause I'll remember everything you sang


taken the night after his graduation. You and I both


p/s: dont worry buddy I am not seeing someone. I am not even looking.

Thursday, July 9, 2009

PPSMI

satu lagi wawasan Tun M. malangnya kita tidak mahu memikul beban yang berat. jika memikul beban, bukan berharap beban semakin ringan, tapi berdoalah untuk mendapat tulang belakang yang lebih kuat.

silap faham yang terbesar dalam isu PPSMI ialah ramai yang PPSMI adalah berkenaan Bahasa Inggeris semata-mata. sedangkan tujuannya ialah untuk meningkatkan pengetahuan dalam bidang sains dan matematik. dalam bidang sains dan matematik banyak istilah bukan bahasa melayu yang dimelayukan, disadur.

apa pun oleh kerana masalah perlaksanaan, orang kita pun jenis tak mahu bersusah susah dahulu, cikgu pun malas nak mengasah kebolehan berbahasa Inggeris (disalahkan murid yang kononya tak faham ajaran inggeris itu), maka termansuh lah PPSMI.

dalam belajar kita harus sabar, tak boleh carca marba, tak boleh gentar, tak boleh lekas mengalah, begini lah hasilnya kalau lekas mengalah. separuh jalan. masa terbuang, hasilnya kosong.

PPSMI tidak akan menafikan Bahasa Melayu. Bahasa Melayu harus dikembangkan oleh kita semua. Tokoh-tokoh bahasa seharusnya menggali semula bahasa Melayu lama supaya istilah lama dapat digunakan semula, terutamanya dalam bidang sains dan matematik. Kembangkan bidang sastera, bukan kah bahasa lebih cepat dipelajari jika banyak kosa kata. bagaimana hendak meningkatkan kosa kata? dengan membaca.

asyik menuding jari menyalahkan bahasa sms, menyalahkan PPSMI tidak akan meningkatkan Bahasa Melayu. perkara yang lebih elok ialah, memperbanyakkan tulisan buku-buku Bahasa Melayu. tidak kira lah dalam bentuk novel cinta jiwang, atau puisi tahap tinggi atau mana-mana antara kedua itu.

berapa ramai yang tahu Tun itu sebenarnya bermaksud Tuan, Sri itu maksudnya cahaya/sinar, dan Lanang itu maksudnya Lelaki? Tokoh bahasa, atau ilmuan, atau tokoh apa-apa bidang ilmu sepatutnya tidak dibelenggu dengan sepak terajang politik. biar politik dengan ahli politik, mereka arif dalam bidang itu. memperjuangkan bahasa tapi dengan ada tangan-tangan politik yang menjadi batu api, sudah tentu tidak akan kemana.

aku sokong PPSMI. PPSMI bukan lah kerja semalaman, ini bukan hikayat siluman dan dewata. PPSMI sekarang akan beransur dimansuhkan. tunggu dan lihat hasilnya, terima lah akibatnya.

Wednesday, July 8, 2009

Appreciate his music, and just let him go.

asyik cerita 'hari ini' jak aku 2-3 post kebelakang kan. ok lah cerita pasal semalam lah. upacara peringatan Micheal Jackson telah dilakukan secara besar-besaran. aku tak tengok, cuma dapat live feed dari Kaka.

bila tadi pagi, aku buka radio (aku tiada favourite channel, selalu tukar2, tapi selalunya hitz.fm lah), ada diulangsiar ucapan anak perempuan Jackson, Paris, lepas tu terus diputar lagu You are not alone. entah kenapa aku sangat lah feeling mendengar lagu tu sambil memandu, sememangnya memang lagu favourite aku lah You are not alone. sedih sampai macam nak termengalir air mata. kejap tadi, masa balik dari beli makanan, ada siarkan lagu yang dinyanyikan semasa upacara peringatan (dari Jeniffer Hudson), pun aku masih terasa sedih sikit-sikit.

aku ni memang, bila orang meninggal lepas tu anak dia masih kecil-kecil (anak Jackson tak lah kecil sangat, tapi masih anak-anak kan..) lagi aku bertambah tersentuh, dalam skala 20-30 kali lebih dari aku tersentuh hati yang biasa2. sah-sah lah Jackson tu bukan 2-3 pupu aku pun. tapi secara umumnya aku begitu. mungkin sebab tu juga aku sangat tak suka tengok rancangan Bersamamu. sedih saja tengok orang susah, bapa lari, anak tak pergi sekolah. walaupun rancangan ni boleh memberikan kesedaran supaya kita lebih bersyukur.

apa pun tak usah lah diriuhkan kenapa upacara peringatan Jackson tu siap ada nyanyi mengikut majlis orang kristian. lagipun ahli keluarga Jackson kebanyakkannya beragama kristian, cuma seorang abangnya saja yang Islam. biar lah keluarga Jackson mendoakan anak mereka mengikut cara mereka. nak dibincangkan berlebihan pun, Jackson dah masuk minggu dah dia meninggal. itu lah bagi aku, just let him go.

kalau betul lah Jackson tu Islam, aku doakan rohnya dicucuri rahmat.( sampai sekarang aku pun tak tahu Jackson betul-betul Islam atau tidak).

............

sebut pasal agama2 ni. dalam post Kahuna (blog yang aku suka baca) dia ada tulis (dalam entry atau komen), bahawa kiamat tu sudah dekat bila agama dibincangkan oleh bukan ahli agama (lebih kurang lah).

baru-baru ni aku ada juga baca blog-blog liberal yang membicarakan agama berdasarkan ikut sedap hati dan rasanya. ya mungkin blogger tu berpikir-pikir juga, cuma secara liberal. mereka melupakan konsep amal maaruf nahi mungkar. ini biasa dikalangan pemikir liberal, contoh, si Jibam minum arak dirumahnya, dan ditegur oleh Imam. Bagi si Jibam yang liberal, dosa pahalanya bukan dalam kiraan Imam. maka suka hati dia lah nak minum arak. disini Jibam sudah lupakan konsep amal maaruf nahi mungkar.

aku pun tak tahu sangat pasal agama, tapi dalam forum yang aku selalu ikuti, ada beberapa bukan Islam mocking Islam sesuka hati mereka. sesuatu yang tidak patut. itu aku kira ok lagi lah, sebab mereka bukan Islam. malangnya ada pula, bila ada seorang yang Islam sendiri mocking agamanya. ha yang nombor 2 ini memang buat aku geram.

liberal tu liberal juga. keep it for yourself sudah lah. tak usah lah mocking agama sendiri.

another lame posting with no picture.

aku ngantuk ni. berfikir-berfikir, bertindaknya slow. sekarang ni jadi forumer fetish tak berbayar. haha.. aku memang suka kerja pro bono ni. apatah lagi untuk BN. bila ntah BN nak bagi reward besar-besaran dengan aku, entah lah. kasi jawatan 41 pun jadi lah, tak gitu BN? (jawatan 44 pun boleh).

entah kenapa aku memang sangkut dengan forum2 ni. mungkin sebab tak ramai orang sekeliling aku untuk aku cerita, berdebat debik pasal politik ni, sekitar aku cuma lah orang kampung yang dikasihi yang selalu fikir nak makan apa. selain tu... ada lah sekerat dua orang di kawasan sekitar lab.

senang cakap lah, bukan lah aku in love dengan BN, cuma aku rasa tak suka dengan PR tu sahaja. kenapa? panjang mau cerita. biasalah politik ni malas mau percaya semua. percaya bergantung pada keadaan.

ni sekarang ni aku dapat feed pasal MJ dikebumikan thru FB chat, aku tiada tv. dah bernyanyi2. nda pasti lah how islamic funeral tu.

aku google2 tadi pasal bandung, orang kata shopping di bandung barang murah. tak tahu lah... tapi aku nak fokuskan hajat untuk ke tangkuban perahu. well, barang2 bandung tu murah pun, di kk ni bertimbun saja barang2, cuma mahal. tapi tangkuban perahu tu lah satu2 nya kat bumi. apasal aku suka sangat tangkuban perahu ni? sebab dari kecil aku baca legend tempat tu.

dalam rancangan sebiji gunung lain dah dalam senarai untuk dipergi. oppss sebenarnya aku bukan lah adrenaline junkie atau outdoor person. aku ni homely, kalah hamster atau kucing. kalau boleh buat kerja lab dalam bilik, dah lama aku buat. rendah-rendah saja gunung2 ni. iya lah Mt. Kinabalu saja pun tertinggi di SEA. so tak tahu apa nak expect. aku naik gunung baru sekali. dan bukan Mt. Kinabalu pun. gunung yang rendah pun kadang2 cabarannya lagi mencabar. especially yang tiada trek.

ok, ada beberapa borang mesti diisi. sejak setahun dua ni aku ada habit mengisi borang masa 2-3 pagi. oh my... apa nak jadi

Tuesday, July 7, 2009

People like liberal entry, this isnt gonna be one

dah dapat vaksin. mahal nya.. aduhai, money flow like water from busted pipe. anyway.. very the malas, semua perasaan negatif, feel heavy, and heavy, malas so on.

entah macam mana lah 2 minggu hadapan. minggu ni pun, walaupun baru hari isnin, aku dah rasa negatif all the way.

Friday, July 3, 2009

slice of old soul

this week i have been a little curious about Lomography. I still dont understand what Lomography really is, but I get some ideas about it. Now, digital photography as hobby is something very trendy. and i guess this trendy thingy will soon saturated, and then only the one with true passion will continue clicking, snapping and polishing his/her dslr camera. everyone is crazy about dslr, at least here in Malaysia lah. the photo's blog is mushrooming, and the wedding photography industry is packed with competition. from photos of wedding to aqiqah ceremony, all are in demand to be captured by professional photog with big gun camera and long lens. (betul kah ayat aku ni.. macam tunggang langgang jak).

I am not good with predictment, but i think Lomography is the next. I have already found quite numbers of sites or weblogs writing about how to Lomographizied the Digital Photo. still i think, only Lomo photo is the real Lomo photo. and butchering photo which have taken by dslr to make it looks like Lomo is simply a photo editing job, not the Lomo.

Lomography, with motto 'dont think, just shoot'. so just snap, snap, snap, capture the moment, the memory, the everything. well... who am i to talk about photography... me myself is only using a cameraphone to take photo. beautiful photo is beautiful. but once i have to consider the grid, the light, the balance, the object, the power point, the every rules whatsoever while taking photo i like, i guess such thing is tiring and no fun. i just want to capture photos. with what, is not important, i just want to capture photos.

why am i intersted with Lomo? because i like vintage stuff. though i cannot afford any, I like the smell of yesteryears. Hold on you, i was born in 1980's, therefore I am still very young. Just I have this slice of old soul in me. Analog could be fun too. do you think a singer like Mawi can record an album if his producers use an analog system instead of digital system. Hahahaha.... singer like Mawi is not even a singer if analog is still dominating the world. ok, I stop bashing Mawi. for now.

sometime i like the torn by time look in digital photo (thanks to Photoshop) but truthfully it is not real enough to me. if you want a vintage looks in your photo, use the analog lah. i guess, nobody really want to insert the out dated rolling film in an outdated less fun camera. plus, you need to scan it before upload it. simply use the editing software, now you have the vintage looks in photo.

Last week, I went to nearby public library, it's kinda rusty kind of library, but the books inside are very worth to read, especially malay literature books. in the library, i saw a polaroid camera on display. it was donated by one of the library staff who already retired, i guess. there was also an old type writer. My father used to work as a government clerk, I wonder where is his old orange type writer now. We used to play with the type writer, My eldest brother was the most expert among us to use the type writer back then.

If i have some extra cash in future, i would like to buy these. just for good old time sake.
My father used to own this. I plan to look for steel saftey razor this weekend in KK, i hope shop in old town KK is still selling this thing. It is environmental friendly compare to disposable plastic razor. just it is too heavy.

ok, old type writer... i really want to show this piece to my niece. she knows what laptop is. she needs to see an evidence of before computer era.Polaroid camera, haha... may be I'll look for a non digital camera also. the film roll camera. i dont think our family ever owned a polaroid cam.


I am Malaysian, so I cannot said I want a big damn Cadillac to remind me good old days, since I was born in 1980's so this Mazda is vintage enough for me. I only know about Cadillac after Astro invaded houses in Malaysia. My childhood car was my father's 1982 Mitsubishi Galant.. the car now is in my uncle's hand. already sold it. it wasnt just a car, it was part of us. Galant is a heavy car to drive, so i dont think i'll enjoy driving Galant, the steering is just too stiff.

we called this biskal tua (old bicycle), i dont know why, may be because usually only old man ride this bike. My ustaz used to ride this (may be he still is), everytime i saw his bicycle back then, i really like it. It is Black, It is Bold, It is like an Ashton Martin for a Bicycle, except the speed. My late Grandpa also used to had one.

my mother has dozens of glass like this. i just want a half dozen. i really like this glass, the duralex. the most wanted duralex by 80's-90's housewives.

earlier this week, me and my sis, watched 4u2c's fiona video on youtube. i know 4u2c was 1990's band, but at that time we still used 1980's radio to listen Fiona song. I think our old radio died because of natural causes.. (ageing).


i need a lot of money to buy junk from 1980's.

Thursday, July 2, 2009

confession of the worst traveller.

this up and coming indo trip really consume me. sigh.

this is why i HATE travel, because travel never really like me. good news, i have my passport ready and confirmed my ticket. guess what, my supposed to be maiden solo international trip is not going to be this.

first i think it is good if i board on the very expensive Jala's pride, MAS airlines, from KK and transit at KLIA. before leaving for Soekarno Hatta. that was the plan for solo travel. since everyone can fly, then I am not going to fly solo. yes, airasia it is. for three persons.

i planned to arrive in Jakarta on 13th, but since everyone can fly, confirmed tickets are dated 11th July. 2 days advance. so, now i am sort of drafting an email in my head. how am i suppose to tell my sponsor that i will arrive in Jakarta 2 days advance. i am pretty sure, they wont sponsor my 2 extra days. i think i am the first abroad participant to arrive in Jakarta. less time for planning, less time for packing, less time for everything.

The top reason why I'll off to Indo is to attend a tentative packed workshop, sponsored by my benevolent sponsor. Therefore, beside juggling between ticket, pasport, packing, yada-yada.. i also need to study beforehand. because i dont want to look like a dumb ass in the workshop, i dont know who will attend the workshop, i guess experts from asean will be there to guide the participants. Leaving 2 days earlier than my original plan really cost me valueable time. i need to be on the top of my game. because i am sponsored, therefore i dont want to let my sponsor down by showing below par preformance. It is free because it is priceless.

i dont know about Bandung plan, Jakarta plan, whatever plan. me myself, really want to go to Tangkuban Perahu, but as bitter as it sound, the purpose of this trip is for study, not solely having fun. study first, and lace the study with fun.

i am really tired. beside this trip, at the same time, i need to do my routine lab work, reading, and dealing with very pin on the arse incompetency of university's brusary. luckily, i managed to find inside person to help me with my claim. thanks to internet and thanks to her. i hope, they will give me a cheque to cash in soon.

speaking of lab work, key's problem. yes literally, key is always be my problem. i broke my key, i was lucky the broken piece wasnt stuck inside the lock. if it was, then everyone need to duplicate new key. and the nearest and only locksmith is the slowest locksmith i ever met. he is very slow, like he is carving the duplicate key with a knife from a piece of raw iron. but i have no choice.

cluttered.

You Want Express Ride to The Hell?

I wont stop you, because I cant.

Wednesday, July 1, 2009

layout sudah bertukar / yang urgent

actually i am busy. tapi masih chill chill. tiba2 banyak benda mau kasi selesai. Alhamdullilah dapat sponsor. Thank You.

banyak benda aku mesti buat dalam masa 2 minggu ni
1. buat pasport.
sudah ambil borang. tapi belum hantar, sebab tadi aku selamba datang ambil borang, tapi duit tidak bawa cukup-cukup. kejap lagi aku isi borang. esok awal2 pagi lagi aku bercadang nak pergi imigresen.

level: urgent 5/5 bintang
status: pending

2. beli tiket.
tiket balik sini murah. tiket mau pergi sana aku pening. aku check 3 airlines (garuda air aku tak check, sebab tak nak naik Garuda Air). masalahnya mahal dan transit. mahal gila ok. hentam saja lah labu.
aku harus email kan jadual flight secepat mungkin.

level: urgent 5/5 bintang
status: pending

3. dapat kan vaksin
dengan kekecohan global pandemic sekarang ni, aku consider nak ambil vaksin di hospital kerajaan. tapi tak pasti lagi lah.

level: urgent 3/5 bintang
status: pending dan ragu-ragu, perlu kah? apa vaksin dia nak suntik tu?. suntik? oh tidak... i tak suka.

4. membeli-belah.
banyak gila benda aku nak beli. kan aku ni shabby crappy. kasut hiking, topeng, ehem.. ehem...
tudung. aku bajet MYR 200.00 sahajork.

level: urgent 4/5 bintang
status: ragu-ragu, pening macam mana nak berbelanja lebih nilai untuk wang.

*ceh kepentingan membeli belah lebih tinggi dari mendapatkan vaksin.

5. building stamina
mana tau aku kena memanjat gunung ganang gua, berlari 3 kilometer sehari. aku kena build stamina supaya aku tak nampak crap.

level: urgent 4/5 bintang
status: sudah start minggu lepas.

6. roaming kan handphone, dan segala2 pasal handphone.
aku tak pernah travel alone ok. walaupun dah tua bangka ni, ke kk pun habis orang kampung aku hangkut tolong temankan. so aku kena sentiasa berhubungan dengan orang tersayang, therefore, wajib lah roaming2 ni.

level: urgent 5/5 bintang
status: pending

7. berkemas
aku sekarang praktically live in my suitcase. sebab seminggu aku tidur didalam 3 buah rumah. so ini aku kena buat sikit2. sebab aku berkemas memang lambat, selain barang aku memang berterabur antara 3 buah rumah itu.

level: urgent 3/5 bintang
status: pending kot?

8. tukaran wang
ni kali ke-2 kot aku nak bertukar-tukar wang asing ni. dah check rate minggu lepas. ok lah ratenya itu. emm.. aku ingat nak bawa 10-20 dollar emareka. bajet dalam MYR 1000 sahajork. iyo lah dah agak2 tak banyak duit, buat lah macam tak banyak duit hokeh.

level: urgent 2/5 bintang
status: pending lah jogak....