MEH LAH KLIK...

Tuesday, June 30, 2009

Micheal Jackson in memory.

Micheal Jackson was dead. dah tahu kan semua. walaupun masih lagi tak dikebumikan, kerana waris Jackson meminta bedah siasat semula. aku cuma harap cepat lah dikebumikan, kerana, dulu ada berita Micheal Jackson masuk Islam, ada nama Islam, Mikael.

sekarang, aku dengar kedai cd dah keluarkan balik DVD, CD, muzik the late MJ. semuanya up for grab. as memory and appreciation for the King of Pop. His talent was a blessing but sadly, his fame was a curse. aku tak pergi lagi lah kedai jual Cd (speedy). tapi ada fan, terutama yang membesar dengan lagu-lagu Micheal Jackson, telah mencari-cari video muzik dari zaman album Thriller. ada juga beli Cd. di TV 8 tempoh hari ada menyiarkan semula konsert MJ di eropah (hungary?). dalam blog pun banyak yang buat entry tribute to MJ.

emm.. macam ni lah kalau nak hargai bakat seseorang. nak hargai enjoy his music, listen to his song, watching his music video. tak payah nak beri pangkat Dato', Tan Sri, Sir.. konon-konon itu menunujukkan bakatnya dihargai, atau diiktiraf. kalau beri pangkat semasa hidup, ok juga lah. yang awarded post humously tu, i think tak payah lah. penyanyi like MJ was known for his talent. so by appreciate his works, means kita menghargai dia lah.

bukan lah late MJ sahaja. contoh penyanyi di Malaysia ni. dah meninggal baru sibuk nak beri award pencapaian sepanjang hayat lah, artis vetren terbaik lah, nak kasi masa hidup ok. dah meninggal, i think bagus enjoy their works. sama macam Arwah Sudirman. i heard sudah ada pangkat Dato'. aku tak berapa lah tahu or minat, tapi kakak aku suka dengan lagu Sudirman. so hargai bakat artis yang sudah meninggal dengan enjoy their music or films or works.

p/s: lagu MJ yang aku suka, You are not alone, smooth criminal, beat it.

No comments: