MEH LAH KLIK...

Monday, April 27, 2009

weekend re-cap

either we admit it or not, in Sabah the quality of electricity supply is not good. Therefore Sabah needs new power plant. the better one. the bigger one. i know, it will effect the environment. YBs, politicans please figure it out! find balance between human's need and environment.

ok, kembali ke bahasa melayu.

review untuk weekend, aril terkeluar dari af. persembahan mantap, muka comel, ada stage persona, ada rockstar quality, ada flamboyant attitude. ini akademi fantasia, kau mesti ada undi sms yang banyak juga untuk jadi pemenang. macam mawi. tapi jangan risau, aizat pun tak masuk final. look at him now, when you got talent, you got talent. look at af once upon a time most favourite son, mawi, he is rich guy with beautiful wife. how about his singing career? cascading to where?

next up, emm.. about melodi. kenapa harus sensasikan isu nabil (the newly crowned artis paling popular) kemalangan. it was an accident. syukurlah nabil is ok. there is no mystery behind ABP. same thing for dynaz. tiada rezeki, bukan misteri. harap2 dynaz dan nabil sihat2 selalu. melodi dah tak ada modal lain kah? bukan kah hal2 misteri ni skop kerja produksi 'misteri nusantara' or 'seekers'.

nak berangan jadi E! kah? nak list down misteri2 hollywood, etc.. hahaha.. not there yet.

i watched susan boyle video in you tube. thats real talent. period.

brothers & sisters, minggu depan season finale. tapi aku dah baca sinopsis next season. tak surprise lah kan nanti. apa nak buat... curiosity katanya.

oh ya... aku nak sangat tengok 'mall's cop' sebab... aku memang suka pelakon king of queen tu... his 2 previous movies dah tengok. both are good!. filem lain? queen of langkasuka may be... (genre kegemaran ni, walaupun aku tak pernah tengok filem siam di pawagam) jangan tegur?? hahaha... tak suka tengok filem seram. after all banyak cerita belakang tabir dari cerita pasal filem kan.... itu dan ini. overlording problem mungkin ni? biasa lah... yang banyak duit dengan yang tak berapa banyak duit ni kan.

aku lebih suka pembikin filem yang 'beri hati' untuk buat filem. macam afdlin shauki. bukan yang bikin filem and keep on making film nak cari untung bisnes semata2 dan cover filem yang dibikin dan rugi. (siapa suruh filem merapu macam harammm.. lepas tu salahkan orang malaysia tak sokong filem tempatan... ).

whatever it is... aku tak plan langsung nak sedekah duit untuk tengok jangan tegur. nanti hari raya ada lah tu di tv. ini realiti ok. (tayang dalam tv pun belum tentu aku tengok).

apa lagi... emm.. lagu faizal tahir bencinta.. tu aku suka. emm... viva la vida belum beli, dah nak tambah senarai cd, hawa by nikki pun aku ada hati juga nak beli. nanti lah ya...

No comments: