MEH LAH KLIK...

Tuesday, April 21, 2009

makan, kenyang, lapar balik.

Alhamdullilah, kenyang.

orang kampung belanja aku makan soshi... (sushi)... aku terima pelawaan itu dengan perut yang lapar.

kami semua 8 adults plus 2 toddlers. first time aku makan di sushi king. ada discount besar2 an. queue punya lah panjang... pergh.. berpeluh2. akhirnya kami pun diberi masuk. ingat cuma 45 minit sahaja.

masuk2 aku dah pasang turbo. kata 45 minit saja kan... so ambil plate tu main ambil2 saja.. bukan aku tahu sangat pun pasal sushi.. main antam2 saja ambil.

duduk. ngap2. 45 minit... macam makan olympic pun ada aku rasa. tapi dalam 25 minit aku dah slow dah. lepas tu... just enjoy free flow of green tea. dah slow. kalau paksa makan juga, nah.. sayang saja. keluar balik juga itu. play safe, jangan makan lagi. memang sushi bukan aku punya makanan kegemaran. eh bukan sushi saja.. boleh dikatakan semua makanan jepun aku tak berapa suka. bento tu ok lah.. still aku tidak suka nasi dia.

kerana;
1- nasi ada campur cuka.. (aku rasa lah)... aku tak berapa suka, bikin cepat kenyang, cepat lapar balik
2- banyak ikan, ikan, ikan... aku tak berapa suka bau ikan, terutama ikan mentah/separuh mentah.
3- bau kicap masin yang terlalu masin... pun nda suka bau dia..
4- mahal... bagi aku lah...
5- less flavour, aku rasa lah... peminat sushi mungkin suka.

total semua.. adalah lebih MYR 100... ok lah untuk 8 adults+2 kids. bukan aku yang bayar... terima kasih kepada pihak penganjur, yang bermurah hati ajak aku melantak, lain kali ajak lah lagi...

p/s: tiada gambar... mana sempat lah aku mau bergambar2.. sebab sibuk melayan kelaparan tadi.

No comments: