MEH LAH KLIK...

Saturday, April 18, 2009

copy paste dan sebagainya

yay... misteri sudah terungkai... kenapa button tukar font aku boleh hilang... siap ada yang tulis komen(baca: kutuk) di blog orang lain cakap aku punya font size terabur.. tak apa.. memang ada sesetengah entry font size memang terabur.. kerana button font aku tiba2 'hilang' masa aku type entry tu. nanti lah kalau aku rajin aku betul kan mana2 font yang terabur tu.. aku pun tak suka sebenarnya.

yang penting misteri sudah selesai, nasib baik lah masalah bukan kerana application corrupted atau virus cuma masalah buta IT sahaja.

heboh... blog green apple kena plagiat. dengar kata blog kahuna sekali, oleh seorang blogger bernama zara dania harith (nama sikit punya glamour). tapi macam biasa, blog zara dania pun dah tutup kedai, green pun macam cool saja... walaupun rumah beliau di copy paste di blog tersebut. if i am not mistaken, gambar green pun ada kat dalam tu, cuma muka sipi2 tak nampak dan telah di katakan adalah seorang "kak zu".

nasib baik anak green, tak kena claim sekali. copy paste tu agak2 lah, nak copy paste cerita, entri maklumat, tu biasa, nak copy paste hidup orang lain tu... haha, you need help, zara dania.

sejak kes oh bulan curi gambar en. gidong, aku dah tak berapa masuk ke laman tu. dah kurang lah, bukan tak masuk langsung... oh bulan pun dah minta maaf. aku baca dalam blog mr. manager, mr. manager pun warning keras oh bulan.

laman gossip ni memang ramai pembaca. berbondong2. terutama waktu pejabat. biasa lah tak kan nak guna internet ofis untuk check email saja kan...

lain2 hal.. aku blogging macam biasa, feed trafik pun masih lagi ada dari trankuliti tronoh. pemilik blog ada kasi link dalam entry 'perempuan dari membakut' beliau. orang nak masuk, aku tak dapat halang. tapi kalau nak kasi komen maki hamun tu, tinggal kan nama atau nama dan link sekali (if any)... at least tak nampak pengecut sangat.. nak maki tapi anon.. no balls lah tu.

sama dengan yang dalam chatbox. kalau tiada mahu komen atau maki, baca saja sudah. tidak suka, kalau mahu komen/kutuk di blog sendiri atau orang lain... suka hati masing2...(nanti saya balas balik, kalau rajin)

as for kutukan orang.. well aku kutuk orang juga. unfair lah aku boleh kutuk orang, orang tak boleh kutuk aku. vice versa. you write your kutuk, i write mine. dosa sendiri-sendiri.

(apasal tiba2 aku terbau Tuhau ni).

to my dear fellow sabahan, yang terbaca blog ini.. saya ada tulis beberapa sabahan isu dalam entry lepas2. kalau mahu baca, boleh cari di entry yang berlabel 'sabah'. kalau tidak mahu pun tidak apa. tidak payah baca.

ada my fellow sabahan juga yang all of sudden kutuk saya punya kampung. i take full responsible for all my words in this blog. by saying that, any ill words or comments referring to my kampung are not welcomed. (ini saya warning).

i will write my opinion about sabah and sabahan issue from time to time. kalau saya mahu lah. so those entries probably written in sabahan dialect, ejaan pun bahasa melayu sabah. kepada yang tidak faham... tidak apa. tiada kewajipan untuk saya beri kefahaman kepada kamu, dan tiada kewajipan untuk kamu faham teks saya. any related comments or questions are welcome.

ok...untuk sekarang.. itu saja.. nanti sambung balik.

No comments: