MEH LAH KLIK...

Friday, March 6, 2009

pra-lapangan

tu dia... ada 3 beg utama... ada lagi satu sling bag dengan pouch... tapi 2 ni kecil boleh selit dalam beg besar... beg besar sekali itu tentu sekali mengandungi baju2 dan pakaian hari2.

yang beg biru di depan tu untuk beg aktiviti. bawa lunch, botol air, pisau rambo, wind breaker... (tak kan lah nak bawa beg gedabak tu kan... itu sah2 tinggal di camp.).

beg biru akak2 yang tepi tu... yang tu beg bawa barang tambahan. seperti makanan, minuman, snek.. makanan nanti disponsor... yang ni extra.. mana tau tengah malam aku nak munchie2.. tak payah lah aku selongkar kotak makanan orang. disamping itu juga beg ini ada plastik2, tisu dan ziplock. yang sangat berguna di lapangan


aku bawa 5 seluar, 6 baju.. untuk 4 hari 3 malam trip.... hehe.. dats y aku teragak2 nak apply yang field sampai sebulan... bayangkan berapa banyak baju aku hangkut.. semua aku asingkan dan simpan dalam ziplock berasingan. baju and baju, seluar and seluar.. and so on... lah.. nanti tak lah teburai raban aku nak cari sapu tangan... abis terburai aku selongkar. (ini berdasarkan pengalaman). simpan dalam ziplock juga untuk safety... mana tau kan letak belakang lori... hujan kah.. at least tak lah lecun...

ok... i heard kawasan field agak basah sekarang ni. tadi hujan disana.. so paham2 lah ya mana tau hujan.. then baju get nasty lecun berkepam sampai tak bley nak recycle pakai... at least aku ada backup. plus aku memang tak suka pakai baju ulang2 (seluar ok lagi.. tapi sama juga.. lah) unless terpaksa...

aku lupa pula nak pinjam fisherman hat em.. tak apa lah ni pun dah terlebih sudah... dah test pikul tadi... boleh angkat.. tapi kalau jalan kaki naik bukit... seram juga aku nak memikul benda ni.

esok kami bertolak awal bangat... so ini saja lah nak cerita, sama-sama lah kita berdoa untuk keselamatan kita semua.. amin.

p/s: aku cuma bawa bergantung dengan kamera phone. so tak lah berharap dapat capture banyak gambar. as... tempat tu cuma bergantung dengan generator saja.

p/s 2: me myself also feel slightly uncomfortable with my previous entry... but i just leave it there lah... malas nak fikir.

No comments: