MEH LAH KLIK...

Monday, March 2, 2009

kame hame haaaa....

just yesterday i saw and blogged about accidents. earlier today my friend, ning, told me via ym, she had involved in an accident recently. fortunately she is fine but her car is not. severe damage. i hope everything will get better soon for her.

emm.... my next trip to field kinda bother me a lot, i met the staff who suppose to be in charged, but he said he cannot go to the trip, but will help the preparation. i guess thats fair enough, as he is a busy man himself. preparation is not very smooth, as everyone is busy. i try to help whatever i can.

i think we fail to communicate properly. i understand everyone have their own commitment to other duty. i believe if communication is smoothen then the task should be easier too.

.............................................................................................................................................................................

aku ada terjumpa 1 blog ni. penulis nya ialah pegomen regular di sebuah laman gossip yang aku suka. selain dari itu blog ini juga telah dilink dibeberapa blog yang aku suka masuk.

penulisnya lelaki. tak tahu pula detail nya. aku rasa muda juga mungkin lewat 20-an. biasanya beliau blog dalam inggeris. kadang-kadang campur juga bahasa melayu. bahasa inggeris beliau mantap. aku tak pasti pula tahap kemantapannya. tapi jauh lebih bagus dari bahasa inggeris aku.

si blogger ini dari pandangan aku ada sikap narcissism. bagai seluruh dunia ini ada masalah dan bersalah. bukan beliau tak pernah mengaku salah. worse dia mengaku salah tapi masih justify kesalahannya dalam ayat-ayat yang penuh dengan kosa kata yang classy. menegakkan benang yang basah, dah narcissism kan....

itu aku boleh terima bagai kata-kata seorang remaja berhormon tak balance, DISISMYBLOGIFYOUDONTLIKEIT berambus. itu lah konsep blog yang digunapakai secara meluas. suka hati lah nak tulis apa.

cuma ada sesetengah komen/entry blogger tersebut yang terlalu offensive. memang lah nak mengutuk ni memang sedap kan... tapi kalau kau nak kutuk A kutuk saja lah A yang kau nak kutuk anak beranak, laki bini orang sekali kenapa. yang aku tak suka tu bila dia kutuk anak si polan.... agak2 lah kalau nak kutuk. kalau orang kutuk anak kau macam mana??? ohh dia belum ada anak lagi kot.... tapi apa lah salah bayi kecil tu, walaupun mak ayah dia macam siyall. tak yah lah nak kutuk, anak dia macam transeksual.... tak suka mak ayah budak, kutuk mak ayah budak tak payah kutuk budak tu.

memetik sebuah blog yang aku pun dah tak berapa pasti url nya... ada jenis blogger maksum. tak boleh nak disentuh. tak boleh nak ditegur.. dari pandangan aku, blogger yang bajet2 maksum ni... blogger yang sombong. dah kau tulis benda ntah apa2 kalau orang tu tegur tak semestinya dia tegur tu dalam intonasi kutuk. mungkin dia tegur for the sake of make things better.

penulis entry 'blogger maksum' ni juga kata, (seingat aku lah), ada orang masuk blog bukan sebab dia suka tapi sebab dia benci. so walaupun kutuk hari2 juga tengok. macam aku tengok melodi lah... walaupun aku kutuk melodi tu terutamanya si amoi wartawan rambut karat tu. (1 time she asked DJs about how heavy their pay cheques are?? mata duitan betul si amoi karat ni.)

dah tak nak dikomen, tak nak ditegur, private kan saja blog tu. maka pembaca limited.

pernah tak lama dulu ada seorang blogger budak bawah umur aku komen blognya. bukan lah niat aku komen tu nak kata blog dia tak bagus. well cerita ada, cuma bila menaip macam menaip sms, tu yang emmm... aku pun post a comment di chat box si budak bawah umur ni. aku tulis, bahasa sms tu sukar nak faham. boleh si budak bawah umur pemakan rumput ni post another comment dalam blog yang belong to my partner in crime. kau nak kutuk aku pun, kutuk lah with pride, apa barang komen dalam blog lain ni???. tu kolum komen aku tu open saja. tak pula aku nak moderate bagai.

being me... i wrote an entry about her. betapa dia ni pandai tak boleh diikut bengap tak boleh diajar. al maklum lah muda2 sudah gila jawatan secetarial. dah besar esok lebih mencanak lah tu kan..

she read my entry, and post a comment. siap ada waddafuck. apa entah lagi berbaur kurang hajar juga. well i know where she live, who her family is, then i was kinda kesian juga dengan this poor budak bawah umur yang masih konfius bila nak pakai kotex maxi wings bila nak pakai panty liner.

nak ditekankan disini dia ni pandai tak boleh diikut, dan bengap tak boleh diajar. bila diajar, adalah ayat justify nya konon dia ni pandai sangat. walaupun hakikatnya spm pun tak ambil lagi. (iya, kepandaian bukan lah boleh diukur melalui spm semata2.)

in the end aku tunggu dan lihat saja lah dia ni. manalah tahu tugas2 secetrial akan berjaya memupuk sikap2 yang lebih baik dan berguna dalam dirinya. yang bagusnya dia ni jadi punching bag aku untuk mengutuk. lagi dia menambah bodoh, lagi aku suka nak jadikan dia modal.

aku kutuk dia saja, lain2 yang ada kaitan dengannya (read: saudara mara, kaum kerabat) i put a side. tak ada pula aku nak ngutuk kucing peliharaannya.

tak kisah pun sebenarnya kau nak tulis apa... tapi jahat2 aku kan... (ceh ni nak puji diri sendiri ni), tak kira betapa aku benci entry/blog orang, aku tak pernah lah nak komen sampai terlebih2 kurang ajar. paling ganas pun, aku kutuk di blog aku sendiri.

sebab aku tak selesa nak letak komen2 kesat didalam blog orang lain. aku komen dalam blog lain, to express my disagreement, in not kesat way. aku nak sambung kutuk2 kesat, aku taip dalam blog sendiri.

No comments: