MEH LAH KLIK...

Saturday, March 21, 2009

cerita kampung kampung

aku cuba tak nak blog pasal ni tapi tipu lah kalau aku tiada rasa negatif kan. jadi jalan mudah untuk nursing my heart ialah curahkan disini.

emm.. mungkin sesetengah orang perasan dan berangan. pijak lah bumi yang nyata. i feel disgusting with people who are very loud and proud about their sins. yes sin. i am not angelic good, your sins, thats between you and God. tapi tak kan lah sampai dosa pun kau boleh buat modal berlagak atau perasan. come on... is this some kind new trend. who commit more or bigger sins is the winner?. is people start to elbow each other to book first class ticket to hell?. and proud of it.

confess about your sins is one thing. proud of committing it is another. yes you are not hypocrite (by confess your sin). but feel proud of it??? doesnt make sense. at least not to me. but who am i to tell people what to feel. i aint no communist. fikir sendiri lah..

banyak lagi benda kau boleh buat modal nak berlagak, kasut, baju, duit, tu nak kelentong kelentong lah,. i think biasa. boleh terima lah setakat perasan pasal barangan bag or baju or kasut. tapi nak jadi luar biasa sangat, tertonjol sangat. then berlagak pasal dosa. adoi... metro sangat lah tu konon. sangat liberal. tidak orthodox. wait... for whom lah semua ni? self satisfaction?

ok.. nak juga berlagak dengan endless list of your liberalism or freestyle of thinking?? dah pergi jauh2. bila rasa nak pause kejap pasal berlagak yang ntah apa2 tu. then baru datang dekat. kalau nak mula balik. pergi jauh. paham kan?

and about sex story atau cerita with your partner and so.... keep it to yourself. i dont need to know damn detail about personal relationship. i like gossip. well who doesnt?? tapi aku tak ingin pun nak tahu cerita where and what to pegang. how its feel like. i dont need that kind of detail. it is not for me. internet has countless byte of such stuff. so tak payah nak tambah rencah. just in case i want to know about your personal romance or your opinion regarding that matter, i promise i'll ask you. save your breath from sharing something i dont even want.

ada beza tau antara matured dengan matured wannabe. cool lah.. apa barang... you think by telling and showing others your dalam selimut cerita (or suppose to be dalam selimut) will make you a matured person? or will prevent you labeled as orang kampung? by showing more skin then you are less kampung?? huhu.. less civilized lagi ada.

i am quite happy i come from kampung. if some people label me as 'kampung-kampung'. they are right. i am 'kampung-kampung'.

i am not preaching or bersyarah(yang part dosa-dosa tu). tapi ni apa yang aku rasa lah kan. in personal capacity. biasalah juga kita ada ill feeling toward somebody. as i said, i am not angelic good.

p/s: dah tau tinggal malaysia buat cara tinggal malaysia. ini tak... pasport pun tiada... berlagak macam pernah tinggal di london 14 tahun or born and breed di manhattan.

p/s 2: jahat mana sekali pun jangan lah halang orang nak buat baik.

No comments: