MEH LAH KLIK...

Tuesday, March 3, 2009

burger dan nasi lemak

aku ni baru jap tadi... bukan main skipping, lari2... buat pilates (kononnya)... lepas abih jak aku crunching my abs.. aku terus melantak nasi lemak, susu soya.. dan corntos.

actually, nak pisang goreng. entah apa angin hari ini semua pisang goreng habis dijual di kf.
tadi masa aku beli nasi lemak, aku dah jeling2 gerai burger sebelah tu... tak lah mahal berdebuk.. yang standard harga burger daging/ayam rm3.00. mahal sikit lah dari burger yang dijual di kolej aku dulu.

dulu masa study (sekarang pun study juga), dalam seminggu mesti aku makan burger/hotdog/burger dan hotdog. sebab dekat saja dengan bilik aku... harga tak lah mahal, dan berperisa boleh lah banding dari makanan kafe. so kalau malam aku malas nak makan nasi, aku makan burger paling kurang burger daging double, atau hotdog double.

penjual tu anak pak guard kat situ juga. tak tau lah nama budak burger tu siapa, tapi kami panggil sorang syafiq n ejam... sebab muka macam kosmet aku syafiq dan ejam.

burger ni murah tu murah... tapi portion kecil... so bukan lah bajet yang bijak untuk yang kuat lapar macam aku ni. sebab aku kena beli 2 ketul. hehe...

dulu, kalau aku beli 2 biji burger, 1 ayam 1 daging. budak burger tu mesti tanda pembungkus supaya aku boleh beza mana satu ayam n daging. hehehe... dalam hati aku, mana2 pun aku juga yang makan... (mungkin abang tu ingat aku beli untuk kawan sebab ada 2 biji).

laku dulu gerai burger belakang blog 12 depan blok 14 tu... hehe.. nampak sangat budak2 tak suka makanan cafe. dulu.. masa aku kat situ, cafe kolej keris mas tu... terkenal dengan makanan cincai dengan harga mahal. bagi aku mahal yang amat tu tak adalah.... tapi cincai memang super duper cincai..

yang tak ada kenderaan macam aku ni, memang tak ada pilihan sangat. so itu lah... emm tu lah sebabnya aku sangat hargai makanan sekarang ni. nak diingat waktu2 dulu tu... hahaha.. duit tu ada... cuma ia lah tak ada pilihan sangat. kadang2 ada juga nasi lemak dijual diblok 12.

nasi lemak tu selalunya.. mak cik tu letak saja bakul dia.. zup zap berebut sakan orang nak beli. 2 minit dah habis. (nampak sangat orang asrama ni asyik lapar saja).

emm... tu lah cerita dulu2 kan... nanti aku sambung balik... hehe

p/s: photos are randomly downloaded and re-produce

No comments: