MEH LAH KLIK...

Tuesday, February 10, 2009

untuk lelaki juga, edisi senaman

sebelum ini ada dipaparkan fesyen untuk lelaki kurus. kali ini fesyen untuk lelaki edisi senaman. sebab i am so in mood to bersenam.

mula2 t shirt. waktu bersenam lah waktu paling sesuai untuk memakai koleksi jersi pasukan bola anda. dibawah ni contoh sahaja, t shirt MU.

pakai t shirt biasa pun boleh. nak lebih sengsara kepanasan pakai windbreaker. aku selalu tengok dalam tv, boxer yang ada masalah berat badan jogging pakai windbreaker. jadi berat badan lebih cepat kurang (rasanya). tapi aku rasa itu lebih menyejat air dalam badan.
kedua seluar. suka hati lah panjang atau pendek. (bertanggungjawab atas pilihan masing-masing). dibawah ni seluar pendek. adidas. biasa ni multi purpose short. pakai untuk gym, untuk futsal, lepak mamak, pergi cuci kereta, tidur dan sebagainya lah kan.

lepas tu mesti lah running shoe. elakkan pakai kasut street wear untuk jogging (walapun aku selalu guna). guna running shoes yang sesuai kerana berat badan akan memberi tekanan kepada kaki. ini untuk keselesaaan. jangan lupa pakai stokin. untuk keselesaan dan supaya kaki tak melecet. standard lah kan pakai kasut mesti pakai stokin.


aksesori tambahan seperti ipod/mp3 player, head band, cap, wrist band, sunglasses, pun boleh tambah. sebab ada yang suka sweat in style kan... hehehe. tapi aku tak suka jogging dengar mp3. setakat ini lah. nak letak besi pemberat dikaki pun boleh. kalau cedera tanggung sendiri.


ini cuma gambar tambahan. polo t shirt from lacoste.

photos are not mine, randomly downloaded.

1 comment:

sumandak bayu said...

Salam sis,

bagi lak pula komen tentang pakaian senam ppuan pulak...skang ni banyak fesyen..,Sumandak keliru dah mana yang lebih selesa dengan harga yang berpatutan