MEH LAH KLIK...

Monday, February 9, 2009

Grammy Award 2009- the review dalam bahasa rojak

baru balik dari putatan. the first and foremost... mesti lah layan internet (after zohor). weekend dihabiskan dikampung. bersama keluarga, dan makan malam yang sangat sedap. as usual. menu makan malam akan diupdate oleh tikamlidah.

sepanjang weekend tak main internet. cuma tengok tv dan makan, tidur, jalan2, tengok tv, tidur, makan makan makan. suhu yang sejuk juga menggalakkan aku untuk makan dengan lebih giat. tak apa sebab minggu lepas 5 malam tak makan nasi. jadi rewarded myself makan nasi sebanyak mungkin, selagi ada peluang.

internet sini macam biasa slowwwwwwwwwwww. aku ada gambar nak share ni. tapi nanti2 lah aku uploadkan. isnin biasalah aku malas nak pg lab. begitu juga hari2 yang lain.

next up anugerah grammy.

tadi sambil minum tea dan lunch bersama kaka, aku layan grammy. tak ada preformence yang aku minat yang aku sempat tengok, kecuali preformance by TI and Justin dan a country singer, cassey chasney (?). aku tak tahu lah band coldplay ada preform atau tak... if any aku tak tengok.

aku nak Jay Z atau T.I yang menang untuk best rap/hiphop album. sebab pertama Jay Z tu tajuknya american gangster, aku suka movie nya (so tiada kaitan pun dengan muzik kenapa aku nak dia menang), TI pula sebab banyak lagu dalam album tu yang aku suka.. kanye west??? dia tak tercalon, maka tahun ni tak ada peristiwa kanye meroyan lagi.

yang menang lil wayne. aku dah agak lah he is strong contender for the award, bedasarkan pencapaian lil wayne dalam beberapa award sebelum ini. lagipun dia dapat beberapa testimonial yang bagus dari beberapa big name in hip hop. so aku terima kemenangan nya walaupun aku tak tahu pun lagu nya.

untuk best male pop vocal.... aku nak jason mraz yang menang. since paul mccartney dan john meyer ada dalam kategori yang sama. aku tahu lah jason mraz tu tak berpeluang sangat. john meyer menang.

album terbaik. aku tak kenal dan tak nak kenal siapa pemenangnya sebab aku nak viva la vida by coldplay yang menang. so.. aku pun terima juga. apa pun viva la vida managed to pocket best rock album and song of the year and best duo/group. nampaknya citarasa aku untuk muzik agak berkualiti pada tahun lepas.

malangnya aku tak sempat tengok pun time coldplay terima trofi di pentas. tak apalah... bukannya effect pun aku tengok tak tengok. walaupun coldplay sebuah band yang baik, tapi time gwyneth (isteri chris) mempersilakan radiohead untuk buat persembahan, dia kata radiohead lah band terbaik so on... aku punya lah expect dia present coldplay time tu... tak apa lah citarasa masing2 plus tak kan lah gwyneth nak cakap radiohead tu second best atau anything yang bad time grammy kan...

song of the year tu beb.... soka-soka... nak tahu lebih lanjut sila baca entry2 aku yang lepas pasal viva la vida by coldplay disini dan sini

No comments: