MEH LAH KLIK...

Saturday, January 31, 2009

makan malam di bandaraya.

the main dish, fish curry. sedap!!!

tadi makan malam bersama rakan-rakan baru dan boss. rakan-rakan ni baru nak kenal2 kenalan, tak lah rapat. namanya pun baru. oleh kerana kami berkongsi ruang belajar/kerja/belajar sambil melepak2 sebab malas nak siapkan kerja (aku lah tu), tu yang kenal tu. mereka ni baik2 orangnya. ok lah skip... lah cerita pasal rakan2 tu kejap.. ni cerita pasal makan2 dulu ya...

majlis makan2 ni dibelanja sepenuhnya oleh boss. terima kasih. tadi aku nak ucap thanks in person. but since none of us yang start dulu, aku pun diam kan saja thanks tu dalam hati. yang2 lain lupa rupanya, dah gerak ke destinasi masing2 baru ingat.

we had fish curry, the bean curd with fungus, chicken with cashew and mushroom, fried peria, and flour coated cuttlefish with mayo dip. rice of khoz, and some hot hot chilli dipping jugak.

the chili sangat lah pedas, kinda spoil the good curry. anyway pedas= sedap. cuma susah lah nak kontrol2 hehe....

banyak cerita tonight first time. disingkatkan jadi first night. nanti aku cerita sikit2... keep on scrolling.
see the hot stuff in the saucer...

and yes we did tambah nasi. i said before... aku makan nasi either aku makan the real portion atau aku tak makan. tak ada nya aku nak makan nasi sikit2.... i know i gain some weight... but i think few spoon lesser of rice pun still tak meramping kan pinggang ke saiz 28 semula. i need to workout... yang cuma ada dalam hotak.. tapi workout nya harammm....

mula2 aku ingat nak drive. tapi kawan tawarkan berkongsi kereta.. jadi aku pun ambil tawaran itu, kerana malam memang agak bergetar lutut nak drive (siang pun). aku memang dah siap2 study, hadam, hafal, siap buat lakaran peta untuk ke tempat kejadian. tapi since he is much better driver than me... so ikut saja. terima kasih kepada kawan2 ni

tonight, first time... ikut kawan2 baru pergi night outing jauh2.. since i re-enroll, ni lah first time melepak dengan kawan2 se-enroll sejauh ini. dulu ada juga melepak dengan housemate and jiran... tapi tapak pesta konvo sahaja, tu pun bukan lah melepak lepek sangat.. lagipun memang aku tak berapa hadap lah pesta konvo ni.

tonight, first time makan2 bersama kawan2 dikedai makan (at least untuk sem ini). aku rasa last time aku makan di kedai makan bersama.. entah lah dah lupa. aku ni macam lone ranger kalau bab makan2 ni. biasanya... tapau pas tu makan lunch/malam bersama kompite. (sedih gila bunyi social life)

after the makan ritual...

ikut kan sejarah dulu2 memang aku suka melepak2 di gerai2 makan bersama2 rakan. aku biasanya memang jadi cicak tumpang kereta kawan lah. kawan2 lah yang menghangkut ke mana2... honestly memang aku gemarkan makan and lepak2 ni.

tonight, first time.. cuba restoren ini. selalunya makan di dekat dengan kampung air.. hidangan hampir serupa juga... bezanya di kampung air, asam pedas, tonight, kari ikan.


in the jug is tea... plain tea. i had too much tea for a night hahahaha...

after the makan2. mula2 rancang2 nak panjangkan happy2 ni ke karaoke. tapi bincang2 punya bincang masa dan lokasi tak sesuai. but we did check out a karaoke parlour (about 5 minutes drive from the restaurant). masalahnya the place charge per head. too expensive lah kan... and tempat lain sudah tentu penuh al maklumlah friday night kan.. so cuma ada aktiviti bergambar.

seterusnya hantar rakan ke rumah beliau. jauh tak jauh... jauh lah juga. i am still not really familiar with streets in KK, but better than before lah kan. at least i know how to go to queen hospital. luckily my friend knows better.

then a friend of friend is coming to town, outstation. emm.. kiranya nak pg entertain lah kan... sambung pula melepak di mamak... for tea... ini pun friend of friend yang datang town yang bayar. thanks lah ya. those 2 friends lah yang catch up stories. aku sampuk mana yang ada sahaja... ok gak dah lama tak melepak mamak... actually first time aku lepak mamak dengan kawan2 di kampung halaman sendiri. kawan yang sorang lagi (the driver) layan sms, sekali sekala sampuk juga... sambil kami layan tak layan filem dalam tv.

i said i had too much tea for real.... before dinner... aku melantak kek and donut dalam bilik.... bersama tea panas kurang manis (sendiri bancuh ok...).. then masuk kedai makan, aku tonggang setonggang yang boleh chinese tea yang terhidang tu. then sambung melepak mamak.... another secawan lagi aku tonggang... but i choose plain tea.. at least aku tak consume susu lemak manis berkrim tu. santak lah kena makan a lot of fibre lepas ni... tak pun julap terus..

eh... the friend of friend tu kan... kerja glamour tau.. first time tonight, aku jumpa real person yang ada direct connection to glamourous world.. at least malaysia's local scene. selama ni aku baca2 blog saja, pasal orang tu dapat tiket pg anugerah ni. atau dapat tiket tayangan perdana.. atau dapat pergi konsert itu ini... semua dari majalah atau internet. tak pernah jumpa real person, with real connection yang boleh dapatkan tiket untuk menonton sebarang show atau bekerja di belakang tabir untuk show2 glamour. sedangkan promoter digi pun aku tak pernah nak melepak2 sama.... ini kan pula orang dari syarikat besar dan glamour ni... hehehe...

ceh... tiba2 aku pula terlebih sudu, mangkuk dari kuah. padahal kawan tu relex saja. ya lah siap duduk semeja lagi dengan yang kerja galmour kan... (*abis lah bragging tak pasal).. first time tonight katanya kan...

No comments: