MEH LAH KLIK...

Thursday, January 22, 2009

internet on off on off

2 hari tak update blog kerana connection internet yang berpenyakit sosial. sepatutnya entry aku pasal shopping. tak pasal aku tulis entry internet lagi.

ok 2 malam lepas... elok2 aku tulis entry. kelepup. internet disconnect. malam tadi pun sama, masa aku tengah ym dengan kawan lama, pun internet mati. entry aku tertangguh macam tu sahaja. time tu memang lah hujan. dan berkilat. aku rasa some1 turn off the modem, untuk tujuan keselamatan katanya. tu yang aku malas, tu. sampai pagi ni baru on. aku try blogging guna hp. tapi tak berjaya. last2 aku main game. padahal aku dah tulis entry time tu juga.

emm... pada aku internet ni bukan sekadar tempat berhibur baca portal gossip, atau check email atau sekadar ym. aku cari makan kat internet, aku belajar pun kena pasang internet (walaupun sepatutnya aku rujuk buku, tapi google lagi cepat). even nak meluahkan keluh kesah pun kat internet. bila masa ada family kat sebelah menyebelah, tak lah sentuh sgt internet ni. tapi bila tinggal sorang2 ni memang aku blank kalau internet putus talian.

paling penting aku cari makan kat internet walaupun cuma dapat rm 1.5o seminggu. duit juga tau.
..........................................................................................................................................................................

kemarin banyak juga duit ku terkopak. aku dah agak dah. mula2 aku beli extention wayar. rm 25 dengan empat point. ada juga yang murah tapi either 2 point atau pun yang 4 point cap kapak. takut juga aku nak beli barang elektrik cap kapak ni. murah sangat tak lah... murah 3-4 ringgit. memang ada cap sirim, tapi takut pakai tak lama. aku punya yang lama tu 2 point tapi 1 point dah rosak. maka sukar lah aku nak guna beberapa barang elektrik serentak.

nak2 kompite aku ni bukan nya boleh share point. pasang kat plug 3 pin bunyinya berdecit2. macam bunyi karan zzt zzzt.... so aku kena off kompite nak charge hp. kipas ok dia bley share, on kipas boleh charge hp. nak iron, tutup, nak masak air pun sama. mula2 aku ingat nak ambil yang kat rumah punya, ada juga 1 lagi extention lama tak pakai. tapi masalahnya aku kena tunggu weekend. emm... susah lah. last2 aku kopak kan duit beli baru. bukan soka soka tau.

lepas tu aku bayar duit bil. tak lah mahal sebab share. tapi elok lepas aku bayar berbelas2 ringgit tu, masa aku nak blogging, tak connect pula. pukul meja kuat macam mana pun tak boleh connect sebab, kena off. malas aku nak cerita panjang2 nama pun internet share kan. tapi geram tu tak dinafikan ada juga 2-3 minit last2 aku tidur.

so hari ni aku tak pg lab lagi. apa2 hal pun update blog dulu. karang petang occupied pulak aku dengan nak masak dengan nak mandi cuci kain. selalunya aku update blog selepas setel semua hal2 domestik.

study?? mana aku study. adalah 2 malam lepas aku study 15 minit. baca undang2 cbd. kejap saja aku nak digest sebab dah belajar. even nak memprint2 pun aku malas. sebabnya aku nak pastikan aku betul2 nak print baru aku print. (kedekutnya.....) tak nak bazir ink on nothing, aku tak suka. plus menjimat kertas bagus untuk alam sekitar.

sebab tu ada lagi pdf aku tak print. selagi boleh hold hold. lah dulu.

lagi satu cps ums sangat lembab dan mengalami ketakcekapan dalam bekerja. cis untuk mereka. adakah patut hold aku n gang punya exam result. tunggu meeting dah tu pulak schedule meeting 2-3 kali meeting nya tidak. meeting pun susah kah? nampak sgt boss admin agak bangang. macam tak tahu saja result kena submit kepada sponsor. bangang... macam mana ntah jadi boss admin kat situ... yang aku pelik biotech lepas pulak. ni tunggu sampai bulan 2. cps agak siyall. enuff said.

adoi... malas bangat aku nak pergi lab. tapi jika aku tak pergi tak bermakna lah aku bayar sewa bilik ni. bagus aku tinggal di kampung. kelas pun bulan 2 baru start. kerja ada kat lab so buat lah sikit sikit.

dah lah aku nak mandi dulu... kejap lagi nak gi kedai. kedai kedai kedai....hari2 menghantar duit ke kedai.

No comments: