MEH LAH KLIK...

Wednesday, November 26, 2008

klise ialah perkataan lapok untuk digunakan

salam hai...

ceh bagus pulak aku bagi gretting. cerita hari ini ialah, tadi aku bangun lambat. mandi, sterika tudung, siap2 zuppp.. aku pg kedai gambar. nak bergambar sebab nak buat pasport esok. ini ialah kali ke 2 aku ambil gambar pasport dalam tempoh kurang 6 bulan. kenapa... sebab sekarang ni dah tak bagi negatif filem, so tak boleh cuci begitu sahaja.... lepas tu pula... dia tak bagi softcopy. haram jadah juga nak buat bisnes kan....

pukul 4 karang aku nak zupp pergi ambil gambar. ingat malam ni nak balik putatan. or not.... tengok lah macam mana. sebab kan.... senang saja rule by 1 word, internet. rumah putatan tiada internet. rumah kampung ada. so.... thats why i am a bit reluctant nak balikk putatan. tapi putatan ada astro boleh lah layan hbo. entah2 ada tayang planet of the apes lagi di astro kan..... aku suka bangat lah dengan planets of the apes sampaikan aku jawab exam contohnya ialah berdasarkan planets of the apes. versi mark whalberg

sebut pasal filem ni. aku tak pernah tengok yang versi original. setahu aku ending versi lama tu. hero tu terjumpa kepala patung liberty. so kat sana dia tahu bahawa dia tercampak ke masa depan. yang si marky mark pula endingnya dia jumpa statue jenaral thade the chimp... yang dianggap sebagai hero... pun tandanya dia tercampak ke masa depan yang depan lagi.

semester dah tamat, aku malas nak bicara pasal evolution. so anggap saja ini aku bicara pasal filem semata2 bukan evolusi. personally aku lebih suka ending yang ada kepala lady liberty tu banding patung jeneral thade.... CaLiMa= Caution Live aniMal. hahahahha

disclaimer: i am not nerd. aku saja suka dengan this particular movie sahaja. star wars, star trek, battle of glacatica. the enterprise aku tak suka langsung. walaupun aku tahu green blood is vulcan. tapi tak ada maknanya......
.........................................................................................................................................................................

mari mengutuk.... saja jak kan ... (tambah dosa lah ni)

kenapa try too hard to be the lady woman. atau ladies like. relax lah babe... tak payah lah flash2 kau... nak naik pelamin teramat sangat. kau suka resipi memasak. and simbol keperempuanan terlapok... iaitu meminati warna pink. so relax.... perempuan is perempuan asasnya sama, iaitu kromosom sexnya XX. then again, i must stress... warna merah jambu ialah terlalu klise untuk wanita.
..........................................................................................................................................................................

emmm..... i am not trying to provoke anything, but i still think that issue regarding fatwa on yoga is strictly for muslim. so others should not rise any issue try to question here and there. because this is muslim's affair, other should not interfere. it is your right to practice your religion. but it is also our (muslim) own right to practice our religion.

fatwa on yoga is nothing to do with non muslim. so why you are provoking that the council has no sensitivity toward other's religion????. the council has every right and responsibility to give the fatwa. it is you that have no toleration and sensitivity toward muslim.it is you that try to interfere muslims's affair. it is you that offended the council and muslims. stop provoking anything and stop being stupid. back off!!!!!!

as for my fellow muslimin and muslimat, it is our responsibility to protect our faith and religion.

3 comments:

Nama saya M said...

kawan aku cakap, senaman yoga tu boleh je diganti dengan semayang. cuba kau semayang, pakai kain semayang, jangan bukak kipas. berpeluh-peluh gak kan? macam senaman.. ngehehe

sumandak bayu said...

Salam Sis

lama ndak tengok blog ko... apa pun senaman yoga tu bagus untuk kesihatan tapi jan lah guna 3 teknik yang boleh buat kan akidah kita terpesong

Jlascanteen said...

M: yep memag ada orang kata solat tu macam senaman. ala susah2 jogging saja lah... lagi banyak peluh keluar dari yoga. nak tenangkan fikiran mengaji al quran..

sumandak: ya memang takut menjejaskan akidah. kerana yoga ni diasaskan dari hinduism