MEH LAH KLIK...

Monday, November 24, 2008

nak seksa hatiku??? tak payah suruh pilih 8 dari 9

alang2 dah nak menyeksa tak payah lah suruh2 pilih jawab 8 soalan sahaja sedangkan pilihan soalan 9. ini namanya memilih soalan yang tak nak di jawab. suruh saja jawab 9 semuanya.

aku pun tak tahu apa yang nak dilampiaskan. kemarahan atau kekecewaan atau equal portion of both. hal ini kerana, dahulu pun aku belajar cladistics systematics segala barang ni. dan ketahuilah perasaaan ini adalah kali ke-2.

orang kata move on dan tumpukan kepada kertas soalan yang seterusnya. masalah besar gabak disini aku cuma ada 2 paper. maksudnya dalam statistik aku tak boleh flaw either paper untuk score. mesti straight dan perfect. macam jawab kertas 1 dan kertas 2 dalam stpm. kau ta boleh hanya cover 1 subjek dengan hanya lulus gemilang terang benderang 1 paper. dan 1 paper lagi berkeputusan kelam. kerana result yang kau dapati cuma pangkat R bukan full P.

er... aku geram, sakit hati kecewa. cuma kali ini aku tak boleh nak melontarkan ayat2 maki dengan lebih baik. kerana hal2 akademik adalah tak selari dengan ayat ayat maki.

tadi banyak kekeliruan berlaku. kerana soalan2 tu berputar2 dikotak penalti. hal yang sama. homology homoplasy apomorphy segala barang ini. sehinggakan aku salah tulis definisi outgroup sambil memberikan contoh planet of the apes dalam jawapan ku.

aku memang lah menghafal2 segala definisi. tapi ini terlalu banyak dan ada pelbagai kombinasi seperti warna asas yang kau campur2 warnanya. dan kau meneka2 apakah warna yang akan terhasil dari campuran warna tersebut.

susah hokeh susah.... aku tadi siap terkeliru and suck big time semasa mengira jarak2 evolusi spesies dalm bentuk nukleotide. ejaan jangan lah dipertikai memang haram salahnya disana sini....


ohhh...i need to indulge on something profane to console me....(betul kah aku tulis english ni?? aku jawab dalam english essay tadi).

..........................................................................................................................................................................

i am not sweet tooth. whenever i need extra sugar, search for man in fashion (read: picture of man in fashion).



one button suit. skinny neckie..

summer shirt. look very linen. stripped.
one button suit minus neck. for semi formal function?? the flamboyant of manhattan.... i loike~ xoxo..

No comments: