MEH LAH KLIK...

Friday, November 7, 2008

laughter is the best medicine????



- paracetamol 650mg
- ultracarbon charcoal
-antacid (jenama alucid)
- cimetidine 400 mg a.k.a tagamet (my favourite)
-loratadine 5 mg and pseudoephedrine 120 mg
-hyoscine N-butylbromide 10 mg
-metoclopramide hcl 10 mg
-omeprazole 20 mg (takut aku nak makan lagi benda ni)
-dequadine lozenges
-pfizer most wanted blue pill (just kidding apa jadah aku mau simpan benda ni???????)
-vicodin (tak payah paracetamol pun hokeh... next up would be ponstan! )

combination of acid production suppressor and irritation to the stomach inducer??????

2 comments:

sumandak bayu said...

SALAM SIS

Selama hidup aku ni aku main telan ja ubat yang dibagi oleh doktor nak ingat nama dia yang berbilit-bilit tunggu ja lah aku nak ambik jurusan doktor (hahahaha bagitu lagi)

Jlascanteen said...

walaikumsalam.

bukan apa, boring bah tu, apa nda menyelongkar ubat2an.... kalau tahu nama ubat, so boleh google utk baca article psl ubat tu.