MEH LAH KLIK...

Wednesday, November 19, 2008

gula, garam, dan secukup rasa.

everyone is busy. i am busy. but i still want to spend my time with mr b.

kaka is in town. just arrived from johore about 9 pm. i am glad she is in town.

..........................................................................................................................................................................

the internet connection is slow as snail. even snail evolves faster then this so called broadband streamyx. make me want to scream. yeah silly screamyx. anyway... better than nothing (pujuk hati sendiri).

tulis bm pulak, aku baca pasal parsimoni lah, kladistik lah... in the end berserabut. mana nak tahu terminologi yang bertimbun tu. definisi. kau tak tau definisi kosa kata yang terdapat dalam kladisitik, agak susah kau nak paham apa yang dia kata. ceh.... geram aku tau. tengok2 tak lah sesusah buat kalkulus atau kaedah berangka dalam matematik. tapi susah lah juga.

tadi jumpa datin to re-schedule class on 26th at lunch hour. datin sanggup gunakan lunch hour beliau untuk buat kelas kami. now i see how true leader lead.

soon datin will leave campus. to where, i am not sure. some rumours said to umk some said to uitm. i dont know. but from datin herself, she will be here until end of december. oohh... how sad. this person poured a lot of energy and heart to build this Likas campus, together with her husband, the then vc. Likas campus owed so much from both of them. they are not from here. but willing to move with their family to start ums from scratch. (together with other ums pioneers of course).

deep down i want her to stay at least for another year or two. but what can i do. 26th will be our last class with her. wish her all the best, good health and prosperity. i am proud that i am one of her students. even though i am not in entomology. still i am proud that i have opportunity to learn from the expert herself.

i will write about my past taxonomy gurus later. hopefully. taxonomists of bangi campus.
..........................................................................................................................................................................
semua rakan dah kurang layan fs. mungkin mereka lebihs suka guna networking web yang lain. me myself pun ada fs and fb. sunyi sahaja. group pulak dah berbunyi cengkerik. tadi buka akaun fs madan. a friend masa di bangi dulu. wah profile pic nya gambar beliau berbaju melayu merah. bersongkok dan bersampin. gambar raya. tak tinggalkan apa2 comment pun. cuma singgah begitu sahaja.

masa di ukm dulu, madan ni driver kami. he is kajang boy tapi kampung kat melaka. dia tahu jalan2 sekitar bangi-kajang dengan cekapnya. kereta milikan azeyla. aku tumpang sahaja. azeyla dan madan lah yang bertanggungjawab bawak aku jalan2 sampai alamanda putrajaya. jika tak entah bila nak sampai. sebab susah nak ke sana. memandangkan tiada direct bas dari kampus. nak sewa kereta? aku tak tau jalan 1 hal. aku tak suka drive selain kereta famili aku satu hal. aku tak berapa pandai nak drive di bandar besar, hal besar pulak.....

kadang2 beberapa rakan ikut sekali. biasanya fathi lah yang join. kadang2 daus, kadang2 din. kadang2 ada girls juga, seperti hajar. seronok juga lepak2 dengan kawan2 dulu. hahaha...

selain dari madan n azeyla. another yang aku selalu tumpang untuk pergi berjalan ialah syazwan dan adibah. berbeza dari madan dan azeyla, syazwan dan adibah ialah pasangan kekasih. so aku selalu jadi the third person gitu... hahaha.... yang bestnya wan ni, dia suka lepak mamak. aku pun suka gak. sebab aku suka minum tea n makan roti nan. aku jarang makan nasi kat mamak. biasanya segala prata, canai, segala roti tu lah yang aku order.

syazwan dan adibah lah yang baik hati bawa aku berkelah ke sungai gabai. cantik kawasan tu cuma crowded hujung2 minggu. tak lah jauh kawasan sg gabai, ya lah tak ada kenderaan memang sukar. ada sekali all girls pergi berkelah di ketuai oleh cik yam, mek jie, dan sali. mereka ajak, aku tak ikut. sebab time tu pun kereta cuma 2 biji. nanti aku menyemak dimana nak letak prime clique mereka. at least mereka ajak. haha... dengar cerita meriah masa girls pergi sg gabai tu. nak2 ada cik yam, mek jie dan sali.... mesti lah kecoh.

syazwan dan adibah juga yang hantar aku ke klia, nak balik kk. bersama2 sali. banyak juga jasa couple ni dengan aku. selain mereka juga bersusah payah ambil aku dan barang2 pindah ke kolej zaaba. aku cuak katak time tu takut tak ada tempat tinggal. masa tu nak viva...

mek jie, aku selalu tumpang motor mek jie. bila ada kelas german petang2 aku akan tumpang dia. kebetulan pusat bahasa tu, searah dengan kolej zaaba. banyak kali juga tumpang tak pakai helmet. mek jie ada 1 helmet saja. mek jie best... dia ni ceria dan walaupun dia macam main2 aja, dia berfikiran matang dalam buat keputusan. yam pun selalu aku tumpang2 kereta dia, dari zaman MX dia yang bersejarah tu sampai lah ke savvy merah nya. selain tu, kenderaan tumpangan aku ialah; motor zach, kereta eina, skuter noly. tak di lupa yang 24 hrs ready nak tolong waktu kecemasan. si sue dengan motornya. sue ni kau bagi lah bawak kereta apa pun tak memilih, semua dia boleh aja nak drive. dah beli myvi dia sekarang. sue ni dah bawak motor besar juga... hehehe..

most of the time memang lah aku naik bas ukm. tak pun bas rapid kl, tak pun taxi. area kl, segala train yang ada kat kl tu aku belasah naik. lain2 tu harus menapak lah kan. pernah aku berasa begitu sedih, bila aku berjalan dalam hujan untuk ke lab semasa hujung minggu. dah terdesak nak siapkan projek kan... sedih aku masa tu Allah SWT saja yang tahu. bukan sekali aku jalan dalam hujan. berkali2, cuma kali tu yang aku terasa amat sedih. perit juga buat projek dulu.

suatu petang, masa aku tengah basah kuyup, berjalan dalam hujan. tiba2 melintas perempuan bawa motor. dia berhenti, tumpangkan aku. dia terus hantar balik kolej aku yang agak terasing dari kolej2 lain tu. penunggang motor tu sebenarnya kolej ibu zain, yang kat depan berbanding kolej keris mas. dengan baiknya stranger yang tak kenal tolong aku. terharu aku time tu. terima kasih lah ya... tak tau nama pun.

pernah juga waktu malam aku jalan kaki lepas kelas tamadun, tiba2 ada kereta kancil berhenti lambai2 tangan kat aku. rupanya roomate kawan aku, aimi ke hapa namanya. dia tumpangkan aku balik. ada lagi beberapa orang juga aku tumpang kenderaan mereka. terima kasih banyak2.
.........................................................................................................................................................................

sedikit pencuci mata dari aku... aku download2 tadi untuk hiasan entry. plain aja entry ku tanpa gambar. the bold, the macho, and the beautiful



dia ni kan.... bagi aku, dalam meet joe black lah dia sangat pretty hensem segala. dia dalam watak 'the guy in the coffee shop' bukan watak yang lagi satu tu. hensem yang amat. watak tu nice amount of charm, nice amount of masculinity, nice amount of pretty, segalanya secukup rasa. his jar is........ (finish with your own word). =)

No comments: