MEH LAH KLIK...

Friday, November 7, 2008

bertungkumus lumus sepanjang hari

i cant read people's mind. not all the time. and vice versa

i admit that i am aint no angel. by saying so.... sometime i cheat, sometime i lie, sometime i do something bad. do i like it??? no. but i do it anyway....

so now i am in dilemma. whether to save my arse or keep my integrity and honesty.

honesty is the best policy. can honesty shield my arse????

.............................................................................................................................................................................

aku sebenarnya ni tgh sibuk2 siapkan kerja curating, mounting, and so on... tapi like i said before... i hate by absoulte mean, the smell of naphthalene. ewww..... cis bedebah baunya hokeh....

dah lah aku terkial2 nak label bangkai2 tu.... cardboard pula keras semacam. then the pin cannot penetrate well. bengkok pin tu. aku kena tukar. then bila tukar. mendefectkan bangkai yang dah memang defect. aku mesti cucuk cardboard dgn pin lain dulu. cis.... rosak bangkai tu... kaki terputus sudah lah bangkai tu mmg hodoh. mati sia2 saja bangkai tu kalau aku reject. so letak saja lah dalam koleksi. sampai tadi aku siap mencarut2... ini lah assignment terchilakkss aku pernah buat(??? )betul kah??? aku rasa dulu2 pun pernah buat assignment2 hazab juga..... tapi itu dulu. ini aku cerita sekarang.

.........................................................................................................................................................................

ada org pecHkn cerrr ke???? huhu (macam maknyah aku menaip)... aku rasa ada. aku tak pandai nak mengagak2 menuduh2 tapi aku ada rasa lain macam. bila aku rasa lain macam tu paranoid dah mari tu tandanya. tapi kalau dah cerrr terpechd lantak lah.... atau pun bahasa lebih kasarnya pegi mampos... aku tak heran. ceh padahal dalam hati takooot lah juga. liability yg kita ada sekarang ni boleh jadi lethal weapon pada masa hadapan. nak2 bila dah tak suka. aku bukan lah apa... aku berlaku curang ya lah aku berlaku curang. tapi curang2 aku tak ada lah menyusahkan sesiapa. well ada lah aku minta tolong. dah orang sudi tolong. terima kasih lah.tapi orang yang tak ada kaitan jangan lah kacau aku. atau take advantage on my liability. i am not that proud, sampai tak mampu tapi tak nak pula minta bantuan. ya lah dah terkial2 lemas sendiri nak lagi hidung tinggi tak nak ambil pelampung orang bagi. aku kalau dah terkial2 tu aku minta, or pinjam pelampung.

aku tercurang, terampok, terembat... ya ada lah here and there. but ada aku effect kehidupan sesiapa. ada sesiapa di donia ni tak bley bernafas semata aku berbuat curang???? walaupun aku tak baik sangat. aku tak lah jahat berapi.... aku kalau nak curang aku berhemah masa buat perkara mcm tu..

tengok tu aku seorang curang berhemah (hahahaha geli aku taip ayat ni). penat lah aku sekarang ni, nak marah pun aku tak bernafsu. jadi jangan lah mengada2 buat siyalll, (carutan aku sudah kembali). aku penat, risau, asid terlebih produce dalam perut ni, terbakar hati ok!. ada baiknya jgn buat siyalll. supaya aku boleh jadi manusia biasa dan bukan jadi manusia biasa yang mencarot tak sudah2. tak larat lah nak tension2 lebih2 nanti terlebih cortisol, abis tulang temulang aku nanti. dah lah aku 2-3 hari ni tak minum susu. tak pasal2 melantak antacid tu lagi. tak sedap lah...

No comments: