MEH LAH KLIK...

Saturday, September 20, 2008

my wish list

since RocKtober is approaching i would like to reveal my wish list. there is no obligation to anybody to fulfill it. but if you insist, thank you. but this list is purely materialistic. at this time, my non materialistic wish wont be shared with public.

1) digital camera.

i prefer canon or nikon or sony (pun boley). 8.1 mp or above.

kalau ada yang baik hati nak bagi hadiah digicam mcm gambar ni. ok juga...

bcoz my black nikon coolpix is kaput.
jika hajat tertunai, so boleh lah blog ni diwarnai dengan gambar2 yang menarik dan A markah.

2) new handphone/smart phone/pda...

or any handphone with wi-fi,mp3 player, touchscreen, n kamera beresolusi tinggi.

i luv my current sonyericsson t230 very much. tapi nak lah juga update my pocket's friend ni kan...
jenama kalau boleh nak juga blackberry atau treo (huhuhu) atau iphone (angan tak sedar diri).. but norkiah (Nokia) E71 macam ni pun hokeh...kalau kasi konfem tak tolak..walaupun pada hakikatnya jenama ni lah selalu bottom of my list. tak suka sangat. tapi kasi aku itu henpon e71 kalu aku tak tolak..

3) new pencil sharpener.

sebab saya suka sharping my pencil. enuff said.. mungkin ini lah antara yg termurah dalam list ini. bukan sebarang sharpener.. yang boleh pasang kat meja punya mcm dalam office tu..
kalau confuse juga ha tu ada gambar disediakan untuk memudahkan pembelian.

sebelum saya abis belajar... tolong ya sesiapa kalau nak kasi hadiah nah kasi lah sharpener seperti gambar diatas. tak lah mesti exactly sama. tapi warna hitam adalah digalakkan.

4) Car/kereta/ das Auto

mengikut prinsip professional aku, kenalah aku pakai kereta hybrid. macam toyota prius. harganya mahal tapi baik utk alam sekitar. kerana menjimat penggunaan bahan api fossil.
tapi kasi aku hadiah kancil, kelisa, perodua kongkang pun aku ambil... sebab hadiah kita kena terima seadanya...

hajat dihati nak pakai suv gitu ke sport car atau humvee... tapi aku tak cekap memandu. so baik simpan saja lah utk dekad akan datang hajat tu...

agak pelik lah kan sharpener lebih atas dari kereta... hint bagus punya ni. nampak sangat aku nak sharpener tu...

5) trip/road trip/vacation/going places

lokasi aku tak kisah... so far tanjung simpang mengayau a.k.a tip of Borneo di Kudat tu lah aku nak sangat pergi, beside gunung Kinabalu lah. Danum Valley pun nak juga. Pulau Tiga, pulau manukan, memutik, sapi.

aku kan orang sabah sampai ke tulang. so mesti lah aku nak jelajah sabah. perasan tak tempat2 diatas tu, except danum valley, semua located di west coast of sabah, sampai lah ke northern part sahaja. sorry lah buat sementara ni east coast of sabah belum lah lagi aku nak pergi. but kalau ada peluang aku nak pergi juga. sebab nak ambil gambar Laut Sulu (Sulu Sea).

for record, i already uploaded pic of Malacaa Strait n South China Sea in my previous entries. gambar laut yang mengelilingi perairan malaysia yg belum ada dalam blog ni cuma laut sulu. aku suka mata pelajaran geografi yg aku berpeluang belajar sampai tingkatan 3 saja. so sebab tu aku kisah pasal laut lah, cuaca lah... gunung ganang bagai...

tanjung simpang mengayau tu aku selalu tgk dalam gambar org upload dlm frenster.. cantik sangat. aku pun nak jugak ambik gambar disana upload dlm fs aku... sbb tu korang kena hadiahkan aku kamera baru sebelom hadiah kan aku pakej perlancongan ke Kudat Sabah.

road trip pula nak pergi... miri. yeah miri. why not kan? Insya Allah. ni pun korang kena hadiah aku kamera mcm gambar atas tu dulu...

beside aku nak pergi Labuan balik. aku dulu masuk kolej sana 1 tahun(2003-2004). after aku berambus selepas final exam, aku tak datang2 labuan lagi sampai sekarang. aku tau labuan tu biasa2 saja. tapi apa salah jika aku nak menjejak hostel pertama aku menginap. beside labuan tu ada member baik aku. so boleh lah kan lepak2 dgn my bestfren ni. u know who you are.. hehehe..

jika ada sesiapa nak hadiah pakej umrah, atau melancong ke europe/australia/NZ/singapore/
south africa. aku tak tolak. yang aku tolak pakej melancong ke jepun kot... hehehe...
yang gambar atas ni mesti ramai yang kenal. monumen terkenal di Kota Roma. haha.. nanti kan aku nak gi europe juga after buat haji lah kan(insya Allah) sebelum pun boleh andai ada peluang n rezeki. tak kisah lah, blog aku suka hati lah aku nak tulis aku nak berkelana ke mana. ke acheh sekali pun apa salahnya. rome ni bg aku cultural city n historical lah juga macam melaka. sebab tamadun rom lah. boleh gak aku nak letak gambar monumen kota athens, greece sbg simbol tinggalan tamadun greek. for now aku nak letak rom punya. why italy???? huhuhu... aku rasa abang aku yang tahu. cuba pergi ke http://tikamlidah.blogspot.com/
mungkin jawapannya ada disana.

hokeh... to be continued

No comments: