MEH LAH KLIK...

Tuesday, July 8, 2008

what i see on telly

plenty.

for tonight... buletin utama; i dont care if people are labeling them bias or anything. buletin utama on tv3 still top choice for news source on 8pm. plus saya suka encik abu bakar... sebab tu tym euro tu aku sibuk tgk sorak borak euro. walaupun astro pun tayang juga euro, tapi komen2 dlm sorak borak tv3 lebih relax lah... dengan ary n gangs tu.. klu buka astro taktikal sangat lah beb... tapi encik abu pun faktor utama juga aku buka sorak borak.

hokeh sambung balik... lepas tgk buletin... wara wiri wara wiri tunggu pukul sepuluh. selalunya tgk prison break. tapi dah abis musim dah. pas tu house. biasalah house tu. tym mula2 tayang jak aku suka... lama2 ni ehemm... paham2 lah.. aku tukar tgk tv3 again. adakah dia tayang cerita purple storm. zaman bila ntah punya wayang. kalau hokeh bagus juga ni... ntah apa2 punya wayang. anyway ku tgk juga. house pun ada ulangan.

pukul 12, aku terbuka animal planet. sejak kemarin lagi aku ni terbuka animal planet. ok actually last night pun sudah tgk borneo's pygmy elephant. but missed first 10 minutes. then kebetulan tayang balik pukul 12 tadi... aku pun tgk lagi the first 10. aku memang suka lah cerita pygmy elephant ni. sebab well aku kan org sabah. lagi pun memang ada kaitan lah biologi and gajah and aku, aku nak tau conservation effort... and mana lah tau nanti aku or my frenz want to trackking those cute animal... boleh lah aku syorkan nama renjer tu. renjer tu nampak cekap lah... bukan senang nak trackking endangered species ok... selalu researcher jumpa dropping (read: najis) saja. then collect dna. renjer tu (namanya aku tau tapi malas nak tulis sini) memang nampak selesa dgn gajah2 tu, dan gajah2 pun macam ok dgn dia. kalau sesiapa yang ada maklumat pasal pygmy elephant ni boleh lah kongsi2 dgn aku. actually the DNA tu malas lah aku nak ambil kisah. aku lebih suka nak tau pasal the elephant natural history. well kan borneo ni pulau... kita semua tau yang gajah2 semua ada di mainland saja. hanya pygmy ni saja yang ada di pulau. walaupun aku lebih kepada tumbuhan tak bermaksud aku hilang minat dgn haiwan. elephant is vegetarian kan... kepada sesiapa yang tinggal di kawasan yang hampir dengan habitat gajah... jangan bunuh gajah2 tu ok... unless lah nyawa anda terancam... mereka tidak tumpang lalu kawasan anda, sebenarnya anda yang tinggal dikawasan mereka. so learn how to co exist. nanti aku tulis lagi psl biologi lain kali.

sambung balik cerita tv, aku tgk chuck ulangan... tak lah menarik sangat chuck ni.. psl secret agent... knp lah stereotype sgt. tak semestinya org yang suka komputer bermuka nerd dan tak semestinya bermuka nerd suka komputer. tadi chuck season finale.

pas tu sambung balik tgk si house ulangan. then friends back to back. aku x pasti lah ada lagi kah siri episod friends yang aku blum tgk. aku tidak membeli dvd sebab... aku menjimatkan duit. jadi selagi tayang di tv... aku tgk sajalah apa yg ditayang. somehow friends still make me laugh like the first tym i saw it. tgk banyak kali pun aku masih suka.

yesterday also tgk tv... tym aku channel surfing (my favourite sport), aku tertengok history channel pasal hippies..walaupun sudah tertinggal 1 jam.. aku tgk juga. last few months aku ada baca buku america 1960's dan pasal presiden2 america kennedy-reagan. so cerita dlm rancangn tu lebih kurang macam buku2 yg aku baca. history channel pun tempoh hari dlm human weapon ada tayang pasal silat: malaysia martial art. tumpang bangga aku sikit. at least org amerika tahu yang org melayu ni pun ada warisan seni bela diri. then national geog pula tayang balik pasal mafia2 punya cerita... aku pun tgk lah juga. pun mcm history channel tadi... cerita mafia tu lebih kurang sama dgn cerita dlm buku2 yg aku ada. malangnya buku2 tu aku belum abis baca.

minggu lepas history ch ada siar russia land of the tsar trilogy. aku tgk part 1&2. part 3 tak tertgk pula. actually i saw the trilogy b4 but not compelete. terputus2 aku tgk. yang ni aku tiada buku dalam koleksi. lagipun tak berminat sgt dengan russian histroy. at least not now.

masa aku menaip ni history channel tgh tayang da vinci bloodline... malas lah dgn cerita mcm ni... sebab dalam natgeo pun sudah tayang dulu i think discovery ch un buat juga. buat lah cerita lain.. menyampah betul. tak paham2 lagi da vinci code tu fiction dah bercampur aduk dengan fakta. maka jgn lah percaya sgt. tapi aku tgk juga sebab dia tayang tpt2 mcm kawasan timur tgh.. kawasan kristian ortodoks rasanya.

yg nak tgk dlm history ch. cerita pasal polpot and stalking jihad. akan ditayang mid-july. tadi pun ada cerita pasal kumpulan pemisah islam dari cechnya, russia. but they were potrayed in very misleading way. so aku tak layan sangat.

No comments: