MEH LAH KLIK...

Sunday, July 13, 2008

konglomerat dan strategi mereka

aku menyampah juga kenapa blogger mesti ada gmail account. dah lah macam lembab semacam nak buka. aku ni memang pengguna yahoo sebelum ni. sebabnya entah lah mungkin lebih senang dan friendly. lagipun aku punya email pun guna yahoo juga dulu.

mentang2 lah blogger yg guna blogspot ni beribu2 ratus juta raban, google ambil kesempatan pula suruh semua beribu2 ratus juta raban tu buat gmail. tadi aku dijemput utk baca itbcresearch.blogspot.com. ntah kenapa siapa yg nak view site ni mesti ada google account. private tak private, siapa sgt lah nak baca site tu kecuali kaum kerabat ibtp(itbc ni english akronim). memandangkan aku ni kaum kerabat ibtp maka aku terjemput lah. kan...

ok lah kejap lagi aku sambung menggoblog. saya nak mandi dulu... banyak ribu raban aku nak tulis lagi ni.

No comments: