MEH LAH KLIK...

Monday, June 23, 2008

KMWM

i somehow feel really dissapointed about this club..( aisye bila kecewa sukar pula aku mo fikir ayat dalam english.. mari menaip bahasa rojak...). yang betul2 bersemangat berapi2 mo buat PAA 2008 ni cuma aku, sobrie, azlinah, lina awang, adjuin, eldhie dan dibantu oleh seorang ahli kelab azeyanti zainal. balik2 sudah c azlinah msg yang lain (tak payah sebut nama lah kan).. mengaku mo datang tapi tunggu tiada. basicly program ini sukarela.. maka wajar lah ia dibuat dgn hati yg sukarela tiada paksaan.. memang kami tidak boleh paksa ahli kelab lain datang tapi.. kalau nda mo datang maka jangan lah mempermain2 kan kami dgn mengaku utk datang... juz bgtau saja 'im not interested' at least be honest.. 

kamu ingat kamu tu sudah masuk so call 'U' maka bolehlah kamu membuat akuan palsu tu (cakap mo datang tapi sebenarnya pengecut nda berani mo bgtau kamu nda mo datang).

aku nda kisah lah kau tu belajar dimana ambil kos apa... jangan setakat sudah belajar di universiti semananjung maka kamu ni boleh main2 kan org begitu saja... my words to those people; tolonglah buang sikap berlagak nda bertempat kamu tu.. apa setakat kamu ambil bachelor di uitm, di usm, di uia, di um, tu maka jgn lah anggap itu tiket yang bagus utk berputar belit nda tentu pasal... belajar pun nda abis lagi... grad pun belum... jangankan ipta di malaysia ni kalau kamu ambil medic di john hopkin university pun jgn harap kamu boleh putar belit mcm ni... baru ambil bachelor cap ayam tu sudah berlagak.... oii.. hati2 berlagak tu jangan ter crap your pants nanti susah...

senang saja kalau nda mo join lagi kelab ni cakap saja lah... i think i'll be happy to talk to the secetery to cross out your name... memang crap lah yang balas msg berputar alam tu..

to those yg berpraktikal... aku faham, kalau dorang nda dpt datang sebab ya lah bukan senang kerja mon-fri... then ofkoz they need weekend for themselve kan? aku pun tahu penat praktikal ni macam mana.. yg tu aku sgt paham la no need to eloberate.

aku pun tertanya2 mana sudah kumpulan yang mengutuk kami dulu tu.. ala yg senior nda tau malu tu.. dulu kutuk kami sebab buat aktivit kelab utk kroni kami saja. kononnya dorang nda diajak sama.. tapi bila ada peluang tiada pun kamu muncul... do you know how hard to make all those activities happened??? untuk PAA 2008 kami teruskan program ini tanpa sesen dana atau sponsor pun... so mana lah si kumpulan kurang hajar, fresh graduate berlagak yang berlagak ni??? tukar alamat sudah di KL or anywhere in semenanjung??? nah mana?? ini pun crap head ni semua.. (ha kan sudah kena!)

jangan pula nanti ada yang cakap 'kikis jiwa subsidi' nanti ada yang aku malukan hidup2... this club needs money. simple... klu nda minta sponsor jadi macam mana lah mo dapat duit?? rompak kedai di bua tu?? atau kamu mo dig into your own pocket??? kalau sudi dipersilakan... bcoz i wont.

soon, before july nanti ada majlis bersama yb (read: yb bagi duit utk new ipta intake) so harap2 nanti jangan lah ada lagi ibu bapa beriya2 minta kami senaraikan nama anaknya sebagai penerima duit walaupun anaknya tu sekadar buat foundation A level di kolej teknologi cap nokia di selangor... im good in digging information so people like these need to keep distance from me. kalau tahu diri tu cuma buat preparation course or something alike.. jangan lah sibuk mencanang yang kau tu mo buat medik ntah apa2... oit kalau ko tu bagus enuf... mesti lah ko dpt tpt yg lebih baik dari kolej teknologi cap ayam... kalau yg buat medik di rusia pun aku bole kutuk ni kan pula orang yang belum apa2 sudah mengaku ambil medik.. lagi parah aku kutuk..

utk kali ini temanya ialah jangan berlagak semata2 kamu tu masuk 'U'... kasi grad dulu baru cerita... kalau yang sudah kerja pun sama juga jangan lah crap your pants berlagak... i can dig further.. so more or less i will find out juga how you get that job finally... if something start to smell like dead rat, e.g. dapat jawatan sebab pak cik makcik kaum kerabat kerja di those related jabatan... maka nasib kau lah jadi mangsa ku seterusnya...so jangan berlagak... 

3 comments:

ning5044 said...

kali ni biar aku buat numbering system k!!!

1) blog ko nampak damnnnnn much better & nice & good dgn kaler hijau!!!! ko mmg betul2 komited dgn blog ko ni!! (eh, betulka ayat aku tu??? hehe)

2) i loveeeee your blog!!! mmg cantik!! simple. loading time much better compare to your previous blog. this thing mmg sgt2 ptg dlm pembinaan sebuah website.. hehe... berceramah plk aku kan!!

3) pasal ko pny 'KMWM' ni... aku faham sgt perangai ko... ko pissed-off dgn budak2 tu kan!! tp honestly, this blog really helps you. at least x jg ko bom diaorg dpn2 kan... you've become more mature my friend..

4) anyway, this "KMWM" really makes me laugh... tp serious jg aku baca ooo... mcm mn ko mengutuk pun, as usual, apa sj yg ko tulis mmg best utk dibaca!!!

5) keep up the good work!!

fara said...

haha..well..aktif gak ko berpersatuan..kalau aku..mkn tido jer la jawabnye..so ko dh tak blog kat frenster lg la ni
elok gak..kalau kat frenster..lambat loading bahagian blog tu..

Jlascanteen said...

to ning5044

1)thanks, aku memang mula serius memblog

2) thanks lagi... nanti lama2 sikit aku make up cantik2 lagi..

3) yep memang menyampah jln mudah aku memaki dulu dlm blog... at least nda lah aku mencedrakan perasaan org idup2

4) KMWM.. kelab mahasiswa wawasan membakut.. yg hampir2 idup segan mati xmau

5) yep mesti!

to fara,
boleh lah tym cuti2 ni kan.. saja nak cuba benda lain selain dari tgk tv. aku x pasti lah samada mo guna lagi atau x blog lama tu. sbb frenster mmg problem lah nak publish.